Manresa acull aquest divendres l'acte de lliurament dels premis Olímpia de la Diputació de Barcelona

El  Teatre Kursaal de Manresa acollirà aquest divendres, 10 de juny, a les 8 del vespre, la quarta edició dels Premis Olímpia. Aquesta iniciativa d'Esports de la Diputació de Barcelona reconeix enguany la tasca d'entitats, clubs i persones del Bages, Berguedà, Moianès i Osona. Avui se n’ha fet la presentació per convidar clubs i entitats, esportistes i també el públic en general, a participar-hi.


imagen

La Diputació de Barcelona va crear fa quatre anys els premis Olímpia, amb la voluntat de posar en valor l’esport base i la tasca esportiva que es fa des del món local i per part d’entitats i persones que treballen de manera altruista i sovint anònima. Els guardons es concedeixen anualment a un àmbit territorial diferent en el marc de les comarques de Barcelona, i aquest any  els guardons es lliuren a Manresa, i corresponen a les comarques del Bages, Berguedà, Osona i Moianès. La gala de lliurament tindrà lloc aquest divendres, a les 8 del vespre, a la Sala Gran del Teatre Kursaal.

 

Aquest migdia, al mateix Kursaal, s’ha fet la presentació dels premis, amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el diputat d’Esports de la Diputació, Josep Salom, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Jordi Serracanta.

 

El diputat Josep Salom ha explicat que els guardons volen premiar l’esport de casa nostra que habitualment no gaudeix de reconeixement. Segons ell, és molt remarcable el fet que al país hi hagi 12.000 clubs i entitats esportives, de les quals 7.000 són a les comarques de Barcelona. Per això, els premis volen reconèixer la feina que es fa en l’esport local i de base i la gent que s’hi dedica. Per al lliurament, enguany s’ha triat la ciutat de Manresa, una “capital esportiva de primer ordre”, ha dit Salom.

 

L’alcalde Valentí Junyent ha recordat que “Manresa és una ciutat esportiva, tant per les modalitats que s’hi practiquen com per la quantitat de clubs esportius i el nivell de les instal·lacions”. Junyent ha convidat tothom a participar a la gala d’aquest divendres, ha remarcat la importància de l’esport base a la nostra ciutat i al país, i ha agraït a l’àrea d’Esports de la Diputació, encapçalada pel diputat Josep Salom, l’organització de l’esdeveniment a Manresa i, més enllà d’això, “el seu suport continuat a les iniciatives que s’organitzen des de la ciutat i a les seves instal·lacions”.

 

Al seu torn, el regidor d’Esports, Jordi Serracanta, ha remarcat la projecció que representa per a Manresa les activitats esportives que s’hi organitzen, i el gran gruix d’esdeveniments que, vehiculats a través dels clubs, són una mostra de la bona salut de l’esport manresà. Serracanta ha esmentat esdeveniments recents com el partit internacional de waterpolo femení, el campionat de Catalunya de patinatge o la cursa nocturna pel Centre Històric com a elements que reforcen la capitalitat de la ciutat.

La llista de candidats als premis Olímpia que es lliuren divendres són els següents:

 

  • Esport adaptat: Fundació Ampans, EEE Llar Sta. M. de Queralt, Josep Serres i Club Car;                                     
  • Escola esportiva: EGIBA,  Associació Esportiva Mountain Runners, Escola  Triatló Ateneu les Bases i Escola La Sínia;
  • Equip esportiu escolar: Fundació Joviat Futbol Sala i Ribetana FC;
  • Tècnic esportiu: Jordi Pérez, Jordi Pont, David Roca i Joan Arumí;
  • Esportista revelació: Miqui Riera, Marc Pérez, Pol i Marc Oliveras i Aniol Clavell;
  • Contribució a l'esport: Jaume Ambrós, Rossend Soler, Isma Monfort i Núria Orra;
  • Constància esportiva: Ingrid Alsina, Pau Bartoló Germà Cabrera i Antoni Arjona;
  • Joc net: Consell Esporiu del Bages, Motoclub B. Berguedà, Eval, Ass. Esports amb Valors i Club Basquet l'Esquirol.

 

A partir de les propostes dels consells esportius comarcals, un jurat ha determinat aquests finalistes. Els guanyadors es faran públics a la gala de divendres. En el marc de l’acte, hi haurà l’actuació de membres de l’escola de ball Royal Dance, de Manresa. Els interessat s assistir-hi poden fer-ho a través de la seva entitat o club esportiu, si en formen part, però l’accés també serà lliure per al públic en general.

Les anteriors edicions dels premis van tenir lloc a Calaf, les Franqueses del Vallès i Sant Sadurní d’Anoia.

Documents relacionats

  • imagen