El Conservatori Municipal de Manresa porta la música a l'alumnat de les llars d'infants públiques

De l’1 al 7 d’abril, instrumentistes del Conservatori han visitat cinc escoles bressol de la ciutat i durant aquesta setmana 163 nens i nenes faran els concerts finals a l’Auditori de Conservatori.


imagen

El Conservatori Municipal de Música de Manresa està duent a terme aquest mes d’abril l’activitat “Fem música a l’escola bressol”, una proposta pedagògica que té per objectiu acostar la música a l’alumnat de les llars d’infants públiques de la ciutat. Enguany, hi participen les llars d’infants L’Estel, La Lluna, Petit príncep, Bressolvent i L’Espurna. 

Aquest projecte educatiu es fa conjuntament entre les escoles bressol i el Conservatori Municipal de Música de Manresa des de fa uns anys. La proposta neix a partir d’un conte o fil conductor escollit per les educadores de les llars d’infants, a partir del qual el Conservatori prepara un arranjament musical per donar-hi continuïtat i enllaçar-lo amb les cançons del tema. Enguany, el conte triat és “El cargol i l’herba de poniol”. 

Per participar-hi activament cal fer tot un treball previ des de l’escola amb els infants: explicar el conte, cantar les cançons, practicar l’escola activa i construir un instrument per poder participar i fer xerinola a l’última part del conte. Els nens i nenes confeccionen els seus propis instruments musicals a partir d’elements reciclats per utilitzar-los durant la visita que faran al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Així per exemple aquest curs els infants del ‘Petit príncep’ han fet un instrument utilitzant una capsa de formatgets. 

En el concert final un narrador explicarà el conte i es cantaran totes les cançons amb l’acompanyament d’instrumentistes del Conservatori que prèviament hauran anat a les escoles per conèixer un instrument concret i assajar les cançons. 

La música és un element que sempre està present en el projecte educatiu de les escoles perquè permet descobrir estats emocionals provocats per la música. En aquest sentit, els infants poden familiaritzar-se amb diferents elements sonors i instruments musicals, tenint en compte les possibilitats d’aprenentatge de cada edat.

Tres concerts amb la participació de 163 infants 

Les visites dels instrumentistes s’han fet entre els dies 1 i 7 d’abril i durant aquesta setmana tenen lloc els concerts finals a l’Auditori de l’edifici Balcells del Conservatori de Música a les 10 h del matí . El primer concert s’ha celebrat aquest matí i anat a càrrec de 55 infants de les escoles bressol L'Estel i La Lluna. Dijous 10 abril ho faran les escoles Bressolvent i Petit príncep (uns 38 nens), i divendres 11 abril, l’escola l ’Espurna (uns 70 nens). Els concerts finals són oberts a la participació de les famílies dels infants 

Documents relacionats

  • imagen