El 17è Triatló de Manresa arriba al parc de l'Agulla el 3 de juliol després d’un any de parèntesi

El parc de l’Agulla de Manresa serà l’escenari d’inici del 17è Triatló de Manresa, que tindrà lloc el diumenge, 3 de juliol, a partir de 2/4 de 10 del matí, després que el 2015 no se celebrés. La prova forma part del Circuit Català de Triatló i serà el campionat de Catalunya universitari. Hi haurà una cursa per relleus i també proves per a categories de promoció. Aquest migdia se n’ha fet la presentació.


imagen

La 17a edició del Triatló de Manresa tindrà lloc el proper diumenge, 3 de juliol, a partir de 2/4 de 10 del matí, i aplegarà alguns dels principals especialistes catalans d’aquest esport. La prova, que arriba després d’un any de parèntesi, forma part del Circuit Català de Triatló i també és campionat de Catalunya universitari de Triatló. Serà una cursa en distància Sprint: 750 metres de natació a l'estany del Parc de l'Agulla + 20 km de ciclisme (Parc de l'Agulla - Santpedor - Polígon Industrial Pla del Mas - Santpedor - Parc de l'Agulla) + 5 km cursa a peu per dins del Parc de l'Agulla. Unes 115 persones ja s’hi han inscrit, tot i que l’organització confia que les properes setmanes aquesta quantitat vagi creixent.

 

La prova és organitzada pel Club Triatló Ateneu les Bases i la botiga Rios Running i compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Manresa, Rudy Project i Futurauto-Citroën. També hi col·laboren els ajuntaments de Sant Fruitós de Bages, Santpedor i Sallent, així com diverses entitats, com ara el Consell Català de l'Esport, la Federació Catalana de Triatló, la UFEC, l'Esport Català Universitari, la Universitat Politècnica de Catalunya, la UManresa/FUB, Coca-Cola, l'Obra Social la Caixa, la Fundació Rosa Oriol i Aigües de Manresa / Junta de la Sèquia. També hi col·laboren el CECB Kayac, el grup AVES de Sallent i el Consell Esportiu del Bages.

 

En la roda de premsa d’avui, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha manifestat que la recuperació de la triatló és una excel·lent notícia per a Manresa i el món del triatló i ha recordat que el parc de l’Agulla i entorn és un entorn espectacular per a la pràctica d’aquest tipus de proves. Serracanta ha assegurat que esdeveniments com aquest reforcen “la promoció de Manresa com a capital de l’esport, que atrau gent de fora a tastar la ciutat a través de l’esport” i confirma que “tenim un ventall esportiu molt potent, amb esdeveniments de rellevància pràcticament cada cap de setmana”. Serracanta assegura que la prova servirà per continuar donant visibilitat al món del triatló, una modalitat esportiva encara jove però molt consolidada i amb grans especialistes a casa nostra.

 

Al seu torn, els responsables de l’organització, Ivo Clotet i Toni Martín Bravo, han explicat els detalls de la prova. Algunes de les novetats d’aquest any seran la programació de curses per a categories de promoció (amb totes les places ja cobertes) i el triatló per relleus, la nova pàgina web (www.triatlomanresa.com) i el canvi de data (havia estat tradicionalment a principis de juny i enguany es trasllada a principis de juliol). Els organitzadors confien assolir una bona participació (el límit d’inscripcions és de 500 participants, i 100 equips de tres components) i han afegit que el fet que hi hagi premis econòmics i que el triatló és de modalitat Sprint, apte per a la gent que s’inicia en aquest esport, pot fer animar força gent a participar-hi. Igualment, de cara al públic, ”és un dels triatlons més atractius del país”, explica Toni Bravo, ja que es pot veure la totalitat de la part aquàtica, que es fa a l’Agulla, les dues transicions, i la totalitat del tram de córrer, que també és per l’interior del parc.  Si hi ha persones interessades a participar-hi com a voluntàries, en tasques de suport, pot fer saber-ho a l’organització a través de la pàgina web.

 

Clotet i Martín Bravo han explicat que han entomat de nou l’organització de l’esdeveniment amb la voluntat de consolidar-lo i fins i tot fer una triatló de mitja distància, en properes edicions. En qualsevol cas, el projecte és ambiciós i dependrà també del funcionament de la prova d’aquest any.

 

Diverses proves simultànies

 

De manera simultània a la prova de triatló, es farà una cursa per relleus de 3 participants (un d’ells fa la natació, un segon fa el ciclisme i l'altre la cursa a peu), en la qual es poden fer equips masculins, equips femenins i equips mixtes (dos nois i una noia o bé dues noies i un noi). Els participants han de tenir almenys 15 anys.


Un cop acabi la cursa en distància Sprint, a partir de 2/4 de 12 del migdia, es faran les diferents proves de promoció en les categories, masculina i femenina, que són les següents:

 

-Pre-Benjamí (7-8 anys): 25 m natació + 1 km ciclisme-btt + 300 m corrent

-Benjamí (9-10 anys): 50 m natació + 2 km ciclisme-btt + 600 m corrent

-Aleví (11-12 anys): 100 m natació + 3 km ciclisme-btt + 900 m corrent

-Infantil (13-14 anys): 200 m natació + 4 km ciclisme-btt + 1.200 m corrent)

 

Tots els participants a les categories de promoció rebran un casquet per la natació, una samarreta commemorativa, una medalla gentilesa del Consell Esportiu del Bages i l'avituallament al final de la prova. A hores d'ara la totalitat de les inscripcions per les categories de promoció ja estan exhaurides (150 en total). Aquesta inscripció és gratuïta per als federats i de 5€ per als no federats.


El circuit estarà tancat al trànsit, sota el control dels Mossos d'Esquadra, entre les 9.15 i les 10.45 h del matí, aproximadament.

 

Triatló solidari

 

Enguany, el Triatló de Manresa és un Triatló Solidari. La inscripció inclou una col·laboració amb la Residència de la Fundació Rosa Oriol. La Fundació Rosa Oriol, creada a  Manresa l’any 2010 amb l’objectiu d’oferir ajuda  a les persones que per la seva situació de pobresa es troben en risc d’exclusió social, disposa d’un espai de convivència que acull una mitjana de 15  persones, a les quals ofereix un habitatge amb caliu i amb un acompanyament  personalitzat i integral adaptat  a les necessitats de cadascun dels residents. Amb aquest acompanyament promou activament la reinserció social i el retorn al mercat laboral. Tots els residents col·laboren el les tasques diàries de la residència i treballen com a voluntaris a la plataforma dels aliments o a l’espai Flor de Blat. També segueixen programes formatius adaptats a les seva situació.

 

En la roda de premsa d’avui, Gabriel Prat, representant de la Fundació Rosa Oriol, ha afirmat que “la solidaritat i l’esport van units” i ha explicat que la Fundació també fa moltes curses, en relació a la lluita contra la pobresa i l’exclusió, i “aquestes esperem poder-les guanyar totes”. També s’ha adreçat als participants del triatló tot assegurant que “per a nosaltres tots els participants són guanyadors”, pel fel fet que una part de la inscripció anirà destinada a la fundació solidària.

 

A la roda de premsa hi ha estat presents també representants de les empreses patrocinadores: Dani Borao, de Rudy Project; Miquel Torres, de Futurauto Citroën i Damià Florez, de Fundació La Caixa. 

Documents relacionats

  • imagen