L'Ajuntament inicia dilluns les obres de reforma de la font ornamental de la plaça Espanya

L’actuació té una durada prevista d’un més i té l’objectiu de traslladar tota la maquinària de funcionament i filtrat soterrada, corregir les esquerdes del vas i millorar les condicions de seguretat dels espais que utilitzen els treballadors en les operacions de manteniment.


imagen

L’Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns que ve, 20 de juny, les obres de reforma de la font ornamental de la Plaça Espanya. L’actuació, que té una durada prevista d’un mes, inclou la substitució hidràulica del vas, les millores de la instal·lació de filtratge, l’excavació i la construcció d’una nova caseta destinada a la maquinària. Pel que fa a la il·luminació dels brolladors centrals, la remodelació de l’estructura de la font, la il·luminació del vas, així com la instal·lació d’una barana perimetral està prevista en un segona fase.

 

Durant els treballs no hi haurà afectació a la circulació viària. Pels vianants, es tancarà la zona on s’ha  de fer la caseta de maquinària de la font al costat de la font, però excepte en aquest tram d’un costat de la font, els itineraris principals a la plaça no es veuen afectats.

 

Resoldre deficiències i garantir la seguretat dels treballadors de manteniment

 

L´Ajuntament de Manresa va buidar i va instal·lar una tanca de seguretat per protegir la font ornamental el maig de l’any passat. La mesura responia a les recomanacions d´un informe tècnic que indicava que tota la maquinaria de funcionament i filtrat es trobava ubicada en una fosa soterrada per sota del jardí i vas de la pròpia font i es feia necessari traslladar i ubicar les bombes de impulsió i filtrat de l’aigua, filtre de sorra, etc. en una caseta lateral, on el treballs de manteniment fossin més fàcils i segurs.

 

Així mateix, la fosa, per la seva fondària i longitud i deficient ventilació, està considerada segons la Llei de Prevenció de Riscos Laborals com a treballs en espais confinats, amb risc d´ofegament, intoxicació i/o asfixia dels treballadors que hi accedeixen per fer el manteniment, la qual cosa implica una sèrie de mesures de prevenció costoses en mitjans i temps.

 

A causa les esquerdes, sobretot en el vas de la fonts, es filtrava aigua que entrava en la fosa precisament sobre la maquinària, cosa que va fer incrementar el seu deteriorament i el risc de contacte elèctric i/o electrocució pels treballadors que fan el manteniment.

 

Per donar solució a totes aquestes deficiències i després de resoldre diferents qüestions administratives, tècniques i pressupostàries del projecte, finalment, dilluns arrenca l’actuació de millora que està pressupostada en 27.017,67 euros.  

 

 

Documents relacionats

  • imagen