Els millors clubs de ball esportiu de Catalunya competeixen aquest diumenge a Manresa

El Complex Esportiu Vell Congost acull el 7è Campionat de Catalunya de Clubs, en les disciplines d’Estàndards i Llatins, i el 2n Campionat de Catalunya de Ball Coreogràfic.


imagen

Manresa tornarà a esdevenir la capital catalana del ball esportiu en acollir aquest diumenge, al Complex Esportiu Vell Congost, amb motiu de la celebració del 7è Campionat de Catalunya de Clubs de Ball Esportiu, en les disciplines d'Estàndards i Llatins, i el 2n  Campionat de Catalunya de Ball Coreogràfic.

 

La competició està organitzada perla Federació Catalanade Ball Esportiu (FCBE), amb la col·laboració del CBE Team Swing i l'Ajuntament de Manresa. Compta també amb el suport de la Secretaria Generalde l´Esport de la Generalitat de Catalunya ila Unióde Federacions Esportives Catalanes. 

 

Els detalls d’aquest esdeveniment esportiu els han presentat aquesta tarda el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el president de la Federació Catalanade Ball Esportiu, Sebastià Sendrós; el vicepresident segon de la FCBE, Miquel Alonso; i el representant del CBE Swing, Jesús Rubio. 

 

En l’acte, el regidor ha remarcat que esdeveniments d’aquest estil confirmen la capitalitat de Manresa en matèria esportiva i ha recordat que la ciutat ja ha acollit campionats i competicions rellevants de ball esportiu. El regidor considera que “la ciutat és un referent en ball esportiu i ho continuarà sent, per això des de l’Ajuntament donem suport al campionat i volem animar la gent de la ciutat i la comarca a gaudir d’aquest esport, cada cop més popular i més espectacular”.

 

Sebastià Sendrós, president de la Federació Catalana, ha recordat que Manresa és “la ciutat bressol del ball esportiu, amb pioners com Jesús Rubio”, i ha volgut “agrair públicament el suport que hem rebut sempre de la ciutat i de l’Ajuntament””. També ha recordat que el ball  és esport i espectacle alhora i ha remarcat com a novetat el campionat de  ball coreogràfic, una modalitat força popular a alguns països europeus i que aquí s’ha introduït amb molta força, i que consisteix en coreografies en què els ballarins no s’agafen entre ells. Miquel Alonso ha afirmat que “aquesta modalitat ha tingut molt bona acceptació, tot just és el segon any que s’incorpora al campionat però en el futur no descartem fer un campionat exclusivament de ball coreogràfic”.

 

Al seu torn, Jesús Rubio, de CBE Team Swing, s’ha felicitat pel fet que “Manresa torni a acollir un esdeveniment important de ball esportiu” i ha remarcat la importància que se celebri també competició per a joves amb discapacitat intel·lectual, cosa que demostra que és una modalitat “molt plàstica però també integradora”.

 

Gairebé dos centenars de participants

 

En aquesta competició està prevista la presència de les millors parelles de Catalunya i comptarà amb la participació de gairebé 200 ballarins i ballarines que defensaran els colors del seus clubs. Aquest campionat es diferencia de les proves individuals en què els esportistes participen i puntuen com a club, el que permet establir el rànquing dels Clubs de Ball Esportiu Català. 

 

Una de les novetats d’aquest any és que els clubs participants poden presentar un equip inicial format per una, dues o tres parelles per disciplina i grup d'edat (abans calia que fossin obligatòriament dues parelles). Tant a les disciplina Estàndard com la de Llatins hi hauran les categories Menors de 13 anys; Sub 18; Absoluta; Més de 35 (Sènior); Més de 45 (Senior II); i Més de 55 (Sènior III). Pel que fa a la competició hi haurà una ronda preeliminar, una ronda de quarts, una semifinal i la final a la qual arribaran els tres millors equips. 

 

Durant la jornada se celebrarà també el 2r Campionat de Catalunya de Ball Coreogràfic, una especialitat de ball amb gran seguiment en altres països del nostre entorn i que des de fa pocs anys ha arrancat amb força a Catalunya per la seva força mediàtica i per la seva connexió amb els espectadors. En concret es podran veure les modalitats “Duo” (per parelles, sense agafar-se); “Grup” (de 3 a 9 balladors); "Combi" (amb músiques de diversos estils) o “Estil” (una part de ball llatí i l’altre de qualsevol altre estil.

 

Al llarg de la jornada també es lliuraran els trofeus als guanyadors de la Lliga de Clubs, després de les quatre proves que s’han disputat al llarg de l’any.

 

Un esport molt arrelat a Catalunya

 

El Ball Esportiu és avui un esport plenament implantat, reconegut internacionalment i en el que Catalunya n'assumeix una situació privilegiada pel nombre d'esportistes i competicions i la seva qualitat. Catalunya compta també amb la primera Federació de Ball Esportiu constituïda al nostre país. 

 

Manresa, com a bressol de moltes de les millors parelles de Ball Esportiu del país, tornarà a fer d'amfitriona d'una proposta molt atractiva i de màxima qualitat per als amants del ball, fet que ajudarà a reforçar encara més el seu paper capdavanter d'aquesta disciplina esportiva. 

 

Recordem que la ciutat ja acull anualment el Trofeu Ciutat de Manresa, que està organitzat pel club de ball esportiu CBE Swing amb el suport de l'Ajuntament i que enguany ha celebrat la seva dotzena edició. Manresa també va organitzar de forma brillant l'any 2002 el Campionat d'Europa Amateur Llatí; l'any 2003 el Campionat d'Espanya Llatí; i el 2009 i 2014 el Campionat de Catalunya. 

 

Documents relacionats

  • imagen