La Volta Solidària a Espanya per les malalties minoritàries fa parada a Manresa

Dos esportistes amb deficiència visual, Marcos Bajo i Minerva González,  donen una volta al país corrent –combinat amb trams en bicicleta- per animar a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població a la realitat dels pacients i familiars de les malalties minoritàries.



imagen

Els esportistes Marcos Rojo i Minerva González, dues persones amb deficiència visual que fan la Volta a Espanya principalment corrent, però combinat amb trams en bicicleta, per donar a conèixer les malalties rares o minoritàries han fet parada avui a Manresa, on han participat en diferents activitats per donar a conèixer la iniciativa i conscienciar a la població.
 

Al matí han fet una classe solidària de spinning i una xerrada al gimnàs Vela de Manresa. Posteriorment, han estat rebuts a la Plaça de les Oques per la regidora de Cohesió Social i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, que els ha donat la benvinguda a la ciutat.
 

Marcos Bajo i Minerva Gonzalez realitzen la Volta del 21 d'abril al 18 de juny, amb un recorregut de 3.400 km en 59 dies, 2.200 corrent i 1.200 en bicicleta.
 

El projecte Volta Solidària a España per les malalties minoritàries neix amb l'objectiu de donar a conèixer les malalties rares, però també lluita per animar a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població a la realitat dels pacients i familiars de les malalties minoritàries. La Volta Solidària, a partir del Merchandising, vol recollir fons per la continuïtat en investigació d'aquestes malalties.
 

Les malalties rares o minoritàries són aquelles que tenen una baixa incidència en la població. Per ser considerada com a rara cada malaltia específica només pot afectar a un nombre limitat de persones. Concretament, quan afecta a menys de 5 de cada 10.000 habitants.
 

Marcos Rojo té 36 anys, als 18 anys va començar a participar en curses de muntanya com a guia d’invidents per al grup de curses de muntanya dela ONCE Catalunya. Va ser campió del mon en la combinada de los ParaSky Games 2012 en categoria de deficients visuals i en diferents anys ha estat entre els millors guies o esportistes visuals a nivell nacional.

 

 Minerva González, de 37 anys, és una esportista amb una ceguera total des dels 8 anys.  Practica l’atletisme des dels 9 anys i des de la majoria d’edat fa proves de marató en muntanya i proves de llargues distàncies, sent de les poques dones invidents que practiquen aquestes disciplines.

 

Documents relacionats

  • imagen