Lluïda diada festiva de la Policia Local de Manresa, presidida pel conseller d'Interior

El Dia de la Policia de Manresa ha tingut lloc aquest mati, en una edició especialment lluïda, en el marc de la commemoració del 150è aniversari del cos, i amb la presència del conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané. El conseller ha visitat l’Ajuntament, l’exposició dels 150 anys de la Policia i ha presidit l’acte institucional a la Sala Gran del Kursaal.


imagen

Festa grossa de la Policia Local de Manresa, aquest matí. El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit els actes de celebració del Dia de la Policia, que enguany han tingut lloc al centre de la ciutat, amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del cos.

 

El conseller ha començat la seva jornada a Manresa a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Valentí Junyent, i membres de la corporació, ha visitat el Saló de Sessions i ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat. Posteriorment, s’ha dirigit a la sala d’exposicions de la Plana de l’Om, on ha visitat la mostra commemorativa del primer segle i mig de vida i s’ha interessat sobretot pels objectes antics i també per l’espectacular maqueta que recrea l’edifici de la Florinda, actual seu de la Policia.

 

Posteriorment, a Sant Domènec, el conseller, juntament amb  l’alcalde i el cap de la Policia Local, Jordi Mora, ha passat revista a la formació d’agents i vehicles de la Policia Local. La formació dels policies ha congregat força públic en aquest espai del centre de Manresa.

 

El seguici s’ha desplaçat tot seguit fins al teatre Kursaal, on ha tingut lloc l’acte institucional del Dia de la Policia, a la Sala Gran. En el marc de l’acte, conduït pel periodista Sergi Vázquez, s’ha projectat un entretingut àudiovisual, de prop de mitja hora, amb imatges i diversos testimonis els 150 anys de vida de la Policia Local.

 

En el marc de l'acte, també s’ha lliurat una medalla i un diploma commemoratiu als 47 agents que ha complert 20 anys de servei al cos i als 13 agents que n’han complert 30.  També s’ha fet lliurament d'una distinció a Manuel Delfín Hidalgo, inspector cap de la Comissaria Nacional de Policia de Manresa, per la seva trajectòria professional i per la col·laboració i complicitat amb la Policia Local.

 

En els parlaments, el conseller Jordi Jané s’ha mostrat agraït de poder ser present en un aniversari tan emblemàtic i ha recordat que només hi ha set cossos de policia local a Catalunya que hagin celebrat els 150 anys, dels quals tan sols tres no són capitals de província. “Manresa també és capital, doncs, i el seu cos de policia, que ha passat de 4 agents inicials a prop de cent, s’ha sabut adaptar a la societat a què serveix”.

 

El titular d’Interior ha felicitat la policia per l’exposició i el vídeo commemoratiu, ”que deixen petjada perquè estan fets amb ànima” i ha manifestat que cal reivindicar la figura del cos (i també el nom de “policia”), per la seva noble vocació de servei.

 

Jané ha remarcat que el darrer any, els fets delictius a Manresa han baixat prop del 9% (de 3.803 a 3.473) i fins i tot un tipus de delicte com el robatori amb força a domicili, que s’ha incrementat prop del 10% al conjunt de Catalunya, a Manresa ha baixat el 9,68%, cosa que demostra l’excel·lent feina i la col·laboració entre els cossos.

 

En un marc més general, el conseller ha afirmat que el govern de la Generalitat treballa en el projecte de llei per reformar la Policia de Catalunya, i va explicat que “anem a un model de Policia Catalana unificada, un concepte que agrupi els Mossos i la Policia Local per tal de treballar de manera homogènia i amb la màxima col·laboració

 

Al seu torn, l’alcalde Valentí Junyent ha afirmat que “La Policia Local és una institució bàsica i fonamental per a la garantia de la convivència a la nostra ciutat. Treballeu per als ciutadans i esteu al seu servei, però durant aquests mesos de celebració teniu l’oportunitat d’acostar a la població i d’explicar encara més la vostra feina, així com la trajectòria històrica i l’evolució de la vostra activitat al llarg d’aquest segle i mig. Perquè la història de la nostra policia és també la història de la nostra ciutat”. L’alcalde ha volgut manifestar el compromís de l’Ajuntament i la ciutat amb “la feina de la Policia local. Perquè valorem la vostra vocació de servei i la vostra professionalitat, i agraïm l’esforç que diàriament dediqueu al compliment dels vostres deures”. També ha tingut un record pels agents desapareguts Edouard Guillem i Germán Fernández.

 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha agraït la tasca de la Policia Local, que “ha fet molta feina, amb molta força i perseverança, i amb molta confiança”, i ha destacat la vocació servei i la generositat. “D’aquests valors, la Policia Local de Manresa n’ha fet escola”. El cap de la Policia Local, Jordi Mora, ha fet un agraïment als actuals i antics agents, i a les seves famílies i ha afirmat que l’aniversari renova la il·lusió del cos per continuar treballant al servei de la ciutat.

 

L’acte ha culminat amb una fotografia de grup de tots els agents que han estat guardonats, a l’escenari del Kursaal, juntament amb les autoritats.

Documents relacionats

  • imagen