El projecte Murs Plàstics avança amb noves intervencions artístiques als carrers de Manresa

Des de l’inici del projecte impulsat pel Cercle Artístic i l’Ajuntament de Manresa s’han finalitzat sis obres i s’han rebut una trentena de noves propostes artístiques per seleccionar i continuar embellint les parets de la ciutat. 

imagen

El projecte artístic Murs Plàstics continua avançant amb l’objectiu de dignificar els carrers del Centre Històric i el seu entorn. Des que es va iniciar aquesta iniciativa ja s’han realitzat un conjunt de sis intervencions, quatre d’elles en el Casc Històric –carrer de la Mel, Camp d’Urgell i Barreres- amb autors com Joan Turull, Benvi Parrilla, H101 i Roc Blackblock; una al Passatge Salvador Espriu, d’Eduard de Pobes; i un altre al Parc Vila Closes, de Susanna Ayala.

El Cercle Artístic de Manresa, impulsor d’aquest projecte conjuntament la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, ha rebut ha una trentena de noves propostes per seleccionar i per continuar il·lustrant la ciutat amb obres artístiques de alt nivell.

Murs Plàstics és una iniciativa cultural que s’emmarca dins el programa municipal Vida el Centre Històric i té l’objectiu embellir la imatge dels carrers del Centre Històric de la ciutat per mitjà d’intervencions artístiques als seus murs.

Un projecte que es va iniciar el 2013

El projecte Murs Plàstics es va presentar el novembre passat i es va donar a conèixer les bases que establien les normes per poder participar-hi tant a títol individual com col·lectiu. Els projectes són de temàtica i disciplina lliure i s’han de realitzar sobre els murs proposats en un inventari d 'aquests espais que es pot veure i descarregar des del blog www.murspalstics.wordpress.com. Aquest mateix blog, a part dels espais proposats, també mostra les intervencions que finalment es duen a terme.

Un jurat selecciona les obres

Un jurat format per membres del Cercle Artístic, associacions de veïns i comerciants, representants dels patrocinadors, un tècnic de Cultura de l'Ajuntament, un grafista i un il·lustrador seleccionen els projectes presentats i són els encarregats de confeccionar el calendari dels treballs en funció de la disponibilitat d’espais i els acords amb els propietaris.

El jurat no admet treballs que tinguin continguts polítics, irreverents, obscens, xenòfobs, sexistes, homòfobs o qualsevol altre que atempti contra la dignitat de les persones. Cada proposta seleccionada pel jurat inclou el material corresponent a la feina i un ajut de 200€. 

Documents relacionats

  • imagen