Més de 50 alumnes nouvinguts començaran dilluns vinent cursos de reforç de català

El curs és organitzat des del Programa d’Acollida de l’Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els cursos es faran al Centre Cívic Selves i Carner i l’Espai Joan Amades.


imagen

Per setè any consecutiu, dilluns vinent començarà el curs de reforç de català adreçat a alumnat nouvingut de secundària que presenta especials dificultats en el domini i comprensió de la llengua catalana. El curs és organitzat des del Programa d’Acollida de l’Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 

L’experiència va començar l’any 2009 a partir de la preocupació expressada per professors d’aules d’acollida en relació a la necessitat d’aprofitar algun temps durant l’estiu per fer reforç lingüístic.
 

Al llarg d’aquests anys s’han donat molts canvis en els fluxos de població estrangera, amb un important canvi de tendència degut a la crisi, molt moviment interior en recerca de treball, retorns a alguns països d’origen o cap a altres països europeus, etc. Tot i així, continua arribant població i especialment infants i joves en edat escolar al llarg de tot l’any, ja sigui per motiu de reagrupació familiar o bé per canvi de residència.
 

Molts alumnes que arriben de països on no s’estudia l’alfabet llatí – i per tant un idioma com el francès o l’anglès- fins a una certa edat (exemples com Xina, Pakistan, alguns països africans i del Magreb, zones rurals, etc) vénen amb unes dificultats afegides molt importants alhora de fer el procés adaptatiu al marc escolar i es precisa un suport i reforç afegit al que ja es fa des dels mateixos centres.
 

El curs de reforç d’estiu té una durada de 40 hores i es porta a terme de dilluns a divendres i de 10 a 12 h. a dos equipaments municipals: el Centre Cívic Selves i Carner i l’Espai Joan Amades. A cada aula hi ha un professor com a responsable.
 

Els alumnes són inscrits des dels centres educatius de la ciutat a través del Programa d’Acollida i es distribueixen segons el domicili, procurant anar a l’equipament més proper. Alguns alumnes s’inscriuen des de l’OME (Oficina Municipal d’Escolaritat) ja que acaben d’arribar i s’aprofita aquest temps d’estiu abans de començar l’escolaritat el setembre.
 

El total de 51 d’alumnes inscrits són originaris de 14 països: Marroc (22); Índia (7);  Xina (5); Hondures (4);  Brasil, Bolívia, Veneçuela (2 de cada país); i Gàmbia, Ghana, Geòrgia, Romania, Perú, Colòmbia i Pakistan (1 de cada país).  
 

 

Documents relacionats

  • imagen