El copilot Moi Torrallardona, guanyador d'una Nit de l'Esportista que reivindica el paper de Manresa com a ciutat esportiva

Prop de 500 persones van omplir ahir la platea del teatre Kursaal de Manresa amb motiu de la 46a edició de la Nit de l’Esportista, organitzada enguany pel club Vòlei6 Manresa. El copilot Moi Torrallardona, campió de l’últim ral·li Dakar en categoria de camions, va ser nomenat millor esportista de l’any a Manresa, per davant de la corredora de muntanya Núria Picas. En altres categories, Izan Cubillas fou escollit millor esportista jove; i l’atleta Loles Vives, millor veterana. La Nit va esdevenir de nou una festa de reconeixement al món de l’esport manresà.


imagen

“Manresa és indubtablement una ciutat referent en l’esport”, segons l’alcalde Valentí Junyent. “En aquesta ciutat, l’esport ens fa capital cada cap de setmana”, assegura Jordi Serracanta. L’esport manresà va viure ahir al vespre la seva festa anual, la Nit de l’Esportista. El copilot Moi Torrallardona, campió de l’últim ral·li Dakar juntament amb el pilot Gerard de Rooy, va ser designat Millor Esportista Manresà de l’Any, en una nit carregada de premis i amb moments emotius. La gala, que va omplir la platea del Kursaal de Manresa amb prop de 500 persones, va ser organitzada pel club Vòlei6 Manresa i presentada per la periodista i exesportista Míriam Santamaria.

 

Torrallardona va ser el guanyador de la categoria principal per davant de Núria Picas, corredora de muntanya, que fou segona classificada. Rere seu, el tercer lloc el van compartir Ander Mirambell, especialista en skeleton, i la boxadora Melania Sorroche.  

 

En la categoria d’esportista jove, el premi va recaure en el nedador Izan Cubillas, per davant de la parella de balls de saló formada per Ekaterina Paraschou i Adrià Martos i la gimnasta Andrea Carmona, que van compartir el segon lloc, i els atletes Pol Vila i Toni Baños, que van ser tercers. Per la seva banda, l’atleta Loles Vives, campiona d’Europa de salt de llargada, va ser la guanyadora en la categoria de Millor Esportista Veterà.

 

El guardó al millor equip va ser per a les fèmines del Club Atlètic Manresa; el premi al millor esportista paralímpic per al ciclista Ignasi Ávila; i el guardó al millor esportista Special Olympic, per a Jordi Manjón. José Antonio Martín Romo (futbol) va rebre el premi al millor àrbitre, mentre que Javi Rubio, entrenador de waterpolo del CN Rubí, el premi Josep Maria Montfort al millor preparador.

 

En la categoria de millor directiu, els guanyadors van ser Sant Bargalló (La Salle) i Pere Farré (Club de Tir), mentre que el Manresa Rugby Club va ser designada la millor entitat esportiva i Elements, el millor patrocinador. Els equips guanyadors en les seves categories durant la temporada 2015-2016 van ser distingits amb el premi Campions.

 

Finalment, alguns dels reconeixements més aplaudits van ser els que van rebre l’exciclista Josep Pesarrodona, que va rebre el premi Bages Manel Estiarte per la seva trajectòria esportiva; l’atleta i duatleta Íngrid Alsina, Premi Esport Escolar Andreu Vivó i Tomàs; el doctor Ramon Serra, premi J. M. Pintó per a la seva dedicació de 33 anys com a cap dels serveis mèdics del Bàsquet Manresa; i Jaume Ambròs , coordinador d’esports de l’escola Paidos, entrenador i exjugador de bàsquet, premi especial Josep Vila i Valldaura.

 

La Nit de l’Esportista va incloure també una actuació dels tabalers de Xàldiga i, en el pregó, Quico Sisó, un dels impulsors del club Vòlei6 Manresa, va assegurar que el voleibol és el tercer esport amb més practicants a nivell mundial (tot i que a l’estat és el 25è) i va parlar dels valors esportius, que s’han d’exercir de forma més activa, i del paper fonamental dels pares per desvetllar i mantenir vocacions esportives.

 

El president del club organitzador, Vòlei6Manresa, Eduard Blanco, va mostrar el seu orgull per haver pogut tenir l’oportunitat d’organitzar un esdeveniment rellevant com la Nit de l’Esportista, i va afirmar que el seu és un club jove però cada vegada més consolidat.

 

El regidor d’Esports, Jordi Serracanta, va explicar que la capitalitat de Manresa en esport es manifesta cada cap de setmana i de moltes maneres: “amb l’esforç i la tenacitat de les entitats i clubs esportius; i amb la inclusió social que aconsegueix l’esport, eliminant barreres. Que l’esport arribi a tothom, els que poden i els que no, serà la més gran victòria”. També va esmentar el gran ventall de disciplines esportives en què Manresa excel·leix, la qualitat dels seus esportistes i el la notorietat que la ciutat aconsegueix sent escenari de campionats i esdeveniments de rellevància.

 

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, va afirmar que la Nit de l’Esportista és una mostra que l’esport “és un estil de vida per a moltes persones d’aquesta ciutat” i va felicitar la ciutat per organitzar ininterrompudament l’esdeveniment durant gairebé mig segle.

 

Finalment, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va parlar de Manresa com a ciutat “indubtablement referent en l’esport”, amb un nombre important d’esportistes de primer nivell, molts sorgits de les piscines municipals o de l’estadi d’atletisme del Congost, però també de moltes altres disciplines. Junyent va mostrar la disposició de l’Ajuntament per seguir millorant les instal·lacions esportistes i va citar com a referents dos dels premiats ahir, el doctor Ramon Serra i l’exjugador i entrenador de bàsquet Jaume Ambròs.

 

La Nit es va cloure amb el relleu en l’organització. L’any vinent, l’entitat organitzadora de la festa serà l’Associació Esportiva La Salle, amb motiu del seu 75è aniversari.

Documents relacionats

  • imagen