Manresa, Santpedor, Sant Fruitós i Sant Joan signen un conveni per a la prestació conjunta del servei de taxi

Els ajuntaments signants es comprometen a permetre la prestació del servei de taxi als titulars de les llicències de taxi de qualsevol d’aquests municipis. En total són 54 taxis els que poden donar aquest servei: 45 a Manresa i 3 a cadascuna de les altres poblacions.


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el de Santpedor, Xavier Codina; el de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; i el de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso; han signat aquest matí a la Sala de Columnes del consistori de la capital del Bages un conveni de cooperació intermunicipal per la prestació del servei de taxi en l’àmbit territorial d’aquests municipis.

 

També s’ha comptat amb l’assistència de la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Olga Sànchez; i el subdirector general d’Ordenació i Inspecció, Josep Maria Fortuny.

 

L’acord tindrà un vigència d’un any, prorrogable entre les parts, i estableix que es permetrà la prestació del servei de taxi als titulars de les llicències de taxi de qualsevol dels municipis signants, de la següent manera: els taxis treballaran de forma habitual en el seu terme municipal i podran prestar  serveis a les altres poblacions quan aquests no es puguin realitzar pels titulars dels propis municipis. Així mateix podran fer serveis en supòsits especials com per exemple la celebració de fires i altres esdeveniments.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha explicat que l’acord és fruit de la voluntat de sumar sinergies per millorar els serveis que es donen a la ciutadania, en aquest cas en l’àrea de la mobilitat i concretament en el servei de taxi. Per aquest motiu, Junyent ha agraït a la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sànchez, l’impuls del projecte i als altres alcaldes signants la seva voluntat de cooperació.

 

Homogeneïtzació de les tarifes

 

Sànchez, per la seva banda ha posat en relleu que els consistoris acordants es comprometen a aplicar les mateixes tarifes en els trajectes exclusivament urbans dels serveis que tinguin origen i destinació a qualsevol dels termes municipals.  

 

Al seu torn, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, ha recalcat que hi ha un total de 54 llicències de taxi que poden fer aquest servei integrat, 45 a Manresa i 3 a cadascuna de les altres poblacions.

 

Aquesta cooperació en la prestació del servei de taxi va començar amb la signatura d’un Conveni de Cooperació entre l’Ajuntament de Manresa i el de Santpedor el 2 de juny de 2015. Posteriorment, el 22 de desembre de 2015, el Ple de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar la seva adhesió al conveni. I, finalment, el Ple de Sant Fruitós de Bages va decidir agregar-s’hi el passat mes d’abril. Una comissió de seguiment vetllarà pel correcte desenvolupament del servei per a totes les parts.

 

El subdirector general d’Ordenació i Inspecció de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Fortuny, ha exposat que hi ha acords d’aquests tipus a Barcelona, a la Vall d’Aran, etc. i ha encoratjat a seguir sumant per obtenir millors resultats i més eficiència en els serveis. Concretament, s’ha fet palès que el present conveni està obert a l’acord de nous municipis.

 

En la mateixa línia s’han mostrat satisfets els alcaldes de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, i el de Santpedor, Xavier Codina, que han constatat que l’acord beneficia a tothom, als taxistes i als ciutadans. 

Documents relacionats

  • imagen