La plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la cinquena edició de la Festa Intercultural de Manresa

Organitzada pel Programa d’Acollida de l’Ajuntament, hi hauran actuacions folklòriques, gastronomia i artesania representatives d’Àfrica i d’Amèrica Llatina.



imagen

Aquest dissabte la plaça Sant Domènec acollirà la cinquena edició de la Festa Intercultural de Manresa, organitzada des del Programa d’Acollida de l’Ajuntament de Manresa, que comptarà amb la presència de diverses entitats, nouvingudes i autòctones, per tal d’oferir una mostra de la riquesa de la diversitat cultural d’una ciutat en la qual hi viu actualment ciutadania originària de 103 països.
 

La Festa Intercultural vol ser un aparador obert on mostrar i viure aquesta diversitat i, alhora, fer evident l’aposta per la convivència i l’aproximació entre tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu lloc de naixement o nacionalitat. La música, la gastronomia i l’artesania, però per sobre de tot la interacció humana, són aspectes claus que es s’ofereixen en aquesta activitat festiva.
 

Ara farà 5 anys es va decidir unificar tot un seguit d’iniciatives i festivitats organitzades de forma individual per entitats de població immigrada i que es concentraven  durant els mesos d’estiu, amb la voluntat de que fos una mostra global més atractiva, de qualitat i sostenible.
 

La inauguració de la festa tindrà lloc a dos quarts de 6 de la mà de la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades. Al llarg de la tarda i vespre es podrà gaudir de diversos espectacles de ball i música de l’Àfrica i Amèrica Llatina, així com convidats locals, en concret, la colla castellera Els Tirallongues. Es preveu finalitzar l’acte a l’entorn de la mitjanit.
 

Com a activitats complementàries, trobarem per una banda que un grup de joves dela Kampana i d’Espai Jove (projecte socioeducatiu d’atenció  de joves d’origen en la immigració, depenent de Serveis Socials municipals), faran una recapta a favor dels refugiats de les guerres de Síria i Iraq. Per altra banda, l’Assoc. d’Equatorians de Manresa, també faran una recapta en pro dels afectats pels terratrèmols soferts a l’Equador aquest any. Com altres anys, es tindrà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.
 

Per acompanyar aquests espectacles, es podrà gaudir d’una mostra de gastronomia i artesania de l’ Argentina, Bolívia , Camerun, Colòmbia, Equador, Ghana,  Marroc , Nigèria i Senegal, a més a més del grup dels  castellers i dels joves dela Kampanai Espai Jove.
 

El programa d’actuacions és el següent:

 

  • 17.30 h - Inauguració
     
  • 17.35 h - 18.05 h: La colla castellera Tirallongues de Manresa oferirà una exhibició castellera.
     
  • 18.10 h - 18.40 h: L’Associació Cultural Islàmica del Bages presenta  música i cant Anachid, a càrrec d’Adil Ghardach i acompanyament.
     
  • 18.45 h - 19.15 h: L’Associació de ghanesos del Bages presenta música i dansa tradicional del seu país.
     
  • 19.20 h - 19.50 h: L’Associació africana de Solidaritat presenta el ball de l’ampolla-Bottle dance, música i dansa camerunesa.
     
  • 19.55 h - 20.25 h: L’Associació d’equatorians de Manresa presenta música tradicional amb  el grup Expresión Andina.
     
  • 20.30 h - 21.00 h: L’Associació boliviana de Manresa 6 d’agost presenta La Morenada i ball Taquirari.
     
  • 21.05 h - 21.35 h: L’Associació de senegalesos del Bages presenta música i dansa del seu país.
  •  
  • 21.40 h - 22.10 h: L’Associació cultural argentina presenta l’espectacle: Tango ilustrado, a càrrec de Raúl Mamone, Maribel Aguilera i Ángel Gianfrancesco Rizzi.
     
  • 22.15 h - 22.45 h: L’Associació cultural Oodua presenta l’espectacle Mago la na da i  Bami Jo, música i ball nigerià  de la ètnia Ioruba

 

 

Documents relacionats

  • imagen