Un grup de Miami arriba a Manresa com a punt final del seu pelegrinatge pel camí de sant Ignasi

Trenta-sis pelegrins han estat aquest cap de setmana a Manresa on han fet la visita a la Manresa ignasiana, fet que posa de relleu el creixent interès internacional per recórrer els passos que el sant va seguir fins arribar a la capital bagenca.


imagen

Un grup de trenta-sis pelegrins de Miami d’origen cubà va arribar aquest dissabte a Manresa després de recórrer el camí que sant Ignasi va fer al segle XVI, i que el va dur a fer una estada a la capital bagenca.

 

Aquest grup de pelegrinatge va arribar dissabte procedent del santuari de Loiola (Azpeitia, Guipúscoa) des d’on han viatjat una setmana amb autobús, tot i que han fet alguns trams del Camí Ignasià a peu.

 

Un cop a Manresa, la meitat del grup va fer la visita guiada a la Manresa ignasiana, i diumenge, dia de sant Ignasi de Loiola, i després de pernoctar a la ciutat, tots van poder assistir al tancament simbòlic de la porta jubilar a la Cova i a una missa que després es va celebrar a la basílica de la Seu.

 

Un acte simbòlic, el de la porta jubilar, que va oficiar el bisbe de Vic, Romà Casanova, que va tancar la porta de ferro forjat del 1625 que dóna accés a la Coveta. Aquest tancament és per finalitzar el primer Any Jubilar del Camí Ignasià.

 

Aquesta visita a Manresa dels pelegrins procedents de Miami posa en relleu l’interès que desperta el camí de sant Ignasi a nivell internacional, i que cada vegada hi hagi més persones que visiten la ciutat com a punt final del seu pelegrinatge.

 

Tant a l’acte de la Cova com a la missa de la Seu hi van assistir representants de l’Ajuntament de Manresa, entre ells, l’alcalde Valentí Junyent, el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet i la regidora de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell.

Documents relacionats

  • imagen