Nova convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació internacional

Van adreçades a entitats que faci almenys un any que estan inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes de Manresa i que puguin acreditar experiència i/o formació en temàtiques de Cooperació Internacional. Per la seva banda, els projectes, que està previst que es lliurin de l’1 al 30 de setembre, hauran de tenir com a principal objectiu promoure la cohesió social, el treball en xarxa i l’accés de les persones als drets fonamentals als països del sud.


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat les bases de la convocatòria per sol·licitar subvencions destinades a projectes de cooperació internacional per al desenvolupament als països del sud. Els ajuts van adreçats a entitats que faci almenys un any que estan inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes de Manresa i que puguin acreditar experiència i/o formació en temàtiques de Cooperació Internacional.

 

Els projectes hauran de tenir com a principal objectiu promoure la cohesió social, el treball en xarxa i l’accés de les persones als drets fonamentals, i en principi, han de ser propostes que es duguin a terme durant aquest any 2016.

 

Tot i així, a causa de la complexitat d’algun projectes realitzats als països del sud, els projectes podran contemplar part de les actuacions durant el 2017, especialment aquells projectes que es regeixen per calendaris escolars d’altres països.

 

El termini de lliurament dels projectes està previst que sigui de l’1 al 30 de setembre

 

Els projectes subvencionables

 

Segons les bases els projectes subvencionables són els següents:

 

  • Els destinats a aquells països amb un índex de desenvolupament humà més baix, projectes dirigits als sectors més empobrits de països amb un índex de desenvolupament mitjà o projectes destinats a països en conflicte.

 

  • Que potenciïn el teixit associatiu dels països del sud, que incloguin accions encaminades a l’apoderament del grup beneficiari i al seu desenvolupament autogestionari (es prioritzaran activitats productives, de foment de l’educació, de capacitació i formació dels grups beneficiaris, activitats que millorin la situació sòcio-sanitària i activitats orientades a millorar i enfortir la governabilitat democràtica dels països del sud).

 

  • Que incloguin la perspectiva de gènere i siguin sostenibles mediambientalment i culturalment.

 

  • Que s’adrecin a col·lectius desfavorits: dones, infants, joves i refugiats.

 

  • Que impliquin directament a membres d’entitats de Manresa.

 

  • Que es facin en països amb els quals Manresa té vincles migratoris.

 

  • Consideració del codi ètic de comunicació i ús d’imatges de la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament (veure www.fcongd.org, publicacions).

 

  • Promoció de la cultura de la pau i la solidaritat, sense símbols que promoguin ideologies i organitzacions polítiques específiques.   

 

Cada entitat podrà presentar un únic projecte per any i en cap cas es podrà presentar una proposta de subvenció per a un projecte de continuïtat, sinó s’ha emès informe parcial del grau de desenvolupament i consecució d’objectius de la fase anterior. A excepció aquelles entitats que presentin un segon projecte en xarxa amb altres entitats i/o institucions.  

 

Sensibilització

 

Les entitats que rebin subvenció es comprometen a portar a terme activitats de sensibilització i cultura de pau a Manresa per donar a conèixer altres realitats. L’objectiu és trencar els tòpics respecte als països del sud i veure més enllà de les dificultats, aspectes positius com la riquesa cultural i els valors de moltes de les comunitats on es realitzen les actuacions.

 

Import màxim de la subvenció

 

L’import d’una subvenció no podrà excedir el 75% del cost del projecte al qual s'apliqui.

 

Per a més informació sobre els tràmits a realitzar, la documentació que cal aportar, etc. es pot consultar el següent enllaç: http://www.manresa.cat/web/article/4320/p

Documents relacionats

  • imagen