La nova demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya es presenta a Manresa

L’acte es farà demà, dimarts 20 de maig a les 7 del vespre, a l’auditori de la Plana de l’Om i hi participarà la degana, Neus Bonet, el president de la demarcació, Gonçal Mazcuñán i el periodista, Carles Prats. Tancarà l’acte l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent.


 

L’acte de presentació de la nova demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, amb seu a Manresa, es farà demà, dimarts 20 de maig, a l’auditori de la Plana de l’Om.

La presentació comença a les 19h, amb un concert a càrrec del bagenc Carles Cases a la Plana de l’Om. A les 20h, començarà l’acte a l’Auditori de la Plana de l’Om amb intervencions del President de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Gonçal Mazcuñan i la degana del Col·legi, Neus Bonet. El periodista i conductor del TN migdia de TV3, Carles Prats, parlarà de la nova Europa amb la conferència “Què ens hi juguem, a Europa?”. L’encarregat de tancar presentació i els parlaments serà l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L’acte seguirà a la primera planta de l’edifici, per inaugurar el local de la nova demarcació del Col·legi de Periodistes i on s’estrenarà l’exposició “Suppaduppa. Toy Photography a la xarxa”.

Fa un any que l'Assemblea del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el màxim òrgan de representació col·legial, va donar el vist-i-plau a la creació d'una nova demarcació; la de la Catalunya Central, que s’afegeix a les de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre. L'objectiu és apropar als col·legiats i col·legiades de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona i el Solsonès, els serveis que ofereix el Col·legi de Periodistes. Els actes de presentació de la nova demarcació comencen a Manresa perquè és la ciutat queacull la seu, als despatxos de l’edifici de l’antiga Caixa Manresa a la Plana de l’Om.

La presentació també es farà a Vic i Igualada

La presentació de la nova demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes es farà a Vic i Igualada els dies 21 i 22 de maig respectivament. Amb la participació de la de degana, Neus Bonet, i el president de la demarcació, Gonçal Mazcuñán, l’eix dels tres actes serà la conferència a càrrec de Carles Prats “Què ens hi juguem, a Europa?”

A Vic, l’acte es farà a les 7 del vespre a la Sala Segimon Serrallonga, al carrer de Perot Rocaguinarda 17; i a Igualada, a les 8 del vespre al Teatre de l’Ateneu Igualadí, al carrer de Sant Pau, 9.

Lliurement del 2n Premi Josep Maria Planes

Divendres, 30 de maig, a les 8 del vespre, es farà l’acte de lliurament del 2n Premi Josep Maria Planes d’investigació periodística, convocat per la Fundació Independència i Progrés (FIP). La celebració es farà a la sala d’actes del Centre Cultural del Casino, passeig de Pere III, 27.

El Premi Josep Maria Planes vol homenatjar el destacat periodista manresà del primer terç del segle XX, assassinat als 29 anys per un escamot de la FAI.