Comencen les Visites a la Manresa Desconeguda a les esglésies enderrocades durant la Guerra Civil

Les esglésies enderrocades durant la Guerra Civil seran l’escenari de la primera visita guiada a la Manresa Desconeguda, que es farà avui a partir de els 17 hores, una hora abans de la preestrena de l’espectacle infantil del Teatre Funàmbuls a la Plaça Major que arrenca amb totes les invitacions esgotades.


imagen

Avui dilluns 22 d’agost comença, a les 17 hores, la primera visita guiada a les populars Visites a la Manresa Desconeguda, que es duran a terme fins el dia 25 d’agost en diversos punts inèdits i poc coneguts de la ciutat.

 

Amb el títol Esglésies enderrocades. Escenaris de la destrucció del patrimoni durant la Guerra Civil es farà un recorregut que permetrà conèixer quines eren les esglésies gòtiques i barroques avui desaparegudes de Manresa, i què en queda després de l’enderroc de què van ser objecte l’any 1936, a l’inici de la Guerra Civil.

 

En l’itinerari, que començarà al Museu Comarcal de Manresa (portal del carrer Viladordis, 1), es podran visitar espais normalment no accessibles al públic, com són les restes arqueològiques de l’antiga església de Sant Ignasi, el solar on hi havia la Sala Ciutat, el magatzem de lapidari del Museu Comarcal de Manresa, els espais originals de l’antic convent dels Predicadors i l’Espai Manresa 1522, on es projectarà un audiovisual sobre l’enderroc de les antigues esglésies.

 

Els grups sortiran cada 10 minuts des de les 17 fins a les 20 hores.

 

El recorregut complert i ampliat també es podrà fer en bicicleta. En aquest cas, la sortida serà a la plaça Sant Domènec, a les 17 h, amb bicicleta pròpia o de MBICI (servei gratuït pel qual cal reserva prèvia al 629321760).

 

Preestrena de Teatre de Funàmbuls

 

Per altra banda, avui dilluns també se celebra la preestrena de l’espectacle infantil Teatre de Funàmbuls a càrrec del Circ Xic, que tindrà lloc a la plaça Major en sessions a les 18 i a les 20 hores, tot i que les invitacions estan esgotades per a les sis sessions que s’han programat entre avui i demà.

Documents relacionats

  • imagen