Manresa celebra diumenge la 2a Cronoescalada al parc de Puigterrà en el marc de la Festa Major

La prova atlètica es farà al matí amb un recorregut de 1.000 m i amb 100 m de desnivell positiu. Hi haurà proves per adults i infantils. Les inscripcions tenen un preu de 5 euros, que inclou esmorzar i samarreta per a tots els participants.


imagen

En el marc de la Festa Major, aquest diumenge 28 d’agost tindrà lloc la segona edició de la Cronoescalada al parc de Puigterrà, amb una distància de 1.000 metres amb 100 metres de desnivell positiu des del passeig Pere III fins al parc. La prova atlètica està organitzada per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa.

 

L’acte de presentació de la prova s’ha fet aquest matí a l’accés d’entrada al pac i ha anat a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la presidenta del Club Atlètic Manresa, Mercè Rosich; i els representants del mateix club, Joan Lleonart i Manel Molera.

 

Serracanta ha tingut paraules d’agraïment per “la iniciativa del Club Atlètic Manresa en l’organització d’aquesta segona edició de la prova” i per ajudar a que “l’esport de l’atletisme sigui present en aquesta Festa Major”. Per al regidor d’Esports “l’esport bull aquests dies amb moltes propostes esportives i l’atletisme, una disciplina molt important a la nostra ciutat, també s’hi suma amb aquesta cronoescalada que esperem sigui un èxit com l’any passat”.

 

Al seu torn, Mercè Rosich ha manifestat la seva satisfacció per poder contribuir en l’organització de la prova i ha animat a la participació “d’una cursa dura, que potser per les seves característiques espanta una mica, però que alhora també és molt engrescadora disputar-la en un espai tan singular com és el parc de Puigterrà”.

 

Caldrà pujar 185 esglaons

 

Durant la presentació de la prova, una de les anècdotes l’ha protagonitzat el director esportiu del Club Atlètic Manresa, Joan Lleonat, que davant la petició dels assistents s’ha ofert a comptar els esglaons que hauran de pujar els participants durant la cronoescalada des del Passeig fins a dalt del parc. Ell mateix, mostrant un bon estat de forma, ha fet el recorregut i ha confirmat que caldrà superar “185 esglaons”.

 

La sortida de la cronoescalada es realitzarà en intervals de 30 segons entre corredor i corredor, seguint l’ordre correlatiu invers al del dorsal assignat. És a dir, el primer corredor, que sortirà a les 11.30 h. serà el dorsal més alt assignat i l’últim serà el corredor amb el dorsal núm. 1 (cap de sèrie). Prèviament, des de les 10.30 h, hi haurà diferents curses infantils per a infants i joves de 0 a 16 anys.

 

Abdeslam Louah i Meritxell Soler, atletes favorits

 

El mateix Joan Lleonart ha explicat que, de moment, entre els atletes inscrits, hi ha dos de força destacats que serien el català d’origen marroquí Abdeslam Louah (CA Sant Julià) i la guanyadora en la categoria femenina de l’any passat, la joanenca Meritxell Soler (Club Atlètic Manresa). Abdeslam Louah, ha estat finalista absolut en el darrer campionat d’Espanya de 1.500 metres i és l’actual subcampió de Catalunya de la mateixa prova.

 

L’any passat els guanyadors en les categories absolutes van ser el migfondista de Folgueroles Albert Baronet (CA Vic) i la joanenca Meritxell Soler (Club Atlètic Manresa) amb uns temps de 3'06" i 3'49" respectivament. Albert Baronet enguany no podrà revalidar el triomf per una lesió.

 

El període d’inscripció encara és obert

 

Les inscripcions es poden fer de forma virtual a l’adreça https://www.runedia.com/inscripcio/201622411/ o presencialment a la botiga Rios Running Manresa. El preu de la inscripció (5€)  inclou esmorzar, cronometratge amb xip, samarreta commemorativa i sorteig  d’un parell de sabatilles (gentilesa de l’establiment Rios Running), pack de material (gentilesa de Sobrerroca) i  6 lots de productes MEBALINE.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen