Manresa serà diumenge la capital del ball esportiu amb la celebració del Campionat de Catalunya de clubs

Més de 200 esportistes competiran al Pavelló Nou Congost en les disciplines d’Estàndards i Llatins en un esdeveniment que està organitzat per la Federació Catalana de Ball Esportiu, amb la coorganització de l’Ajuntament de Manresa i la col·laboració del Club Esportiu Swing Manresa i Ball Run.


imagen

Manresa tornarà a esdevenir aquest diumenge, 8 de juny, la capital catalana del ball esportiu en acollir, al Pavelló Nou Congost, la celebració del V Campionat de Catalunya de Clubs de Ball Esportiu 2014, en les disciplines d’Estàndards i Llatins. La competició està organitzada per la Federació Catalana de Ball Esportiu, amb la coorganització de l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració del Club de Ball Esportiu Swing Manresa i Ball Run. Compta també amb el suport de la Secretaria General de l´Esport, i la Unió de Federacions Esportives Catalanes. 

La presentació d’aquesta competició que acull Manresa l’ha fet avui al migdia l’alcalde de Manresa i regidor d’Esports, Valentí Junyent; el president de la Federació Catalana de Ball Esportiu, Sebastià Sendrós; i el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, Jesús Rubio. 

Valentí Junyent ha mostrat la seva satisfacció per “poder acollir aquesta prova d’àmbit català en una modalitat com el ball esportiu que a Manresa té tradició i arrel”. L’alcalde ha recordat que l’equip de govern municipal es va comprometre a organitzar cada any una prova important d’àmbit català. El 2011 va ser la Lliga Catalana de Bàsquet, el 2012 la Volta a Catalunya, el 2013 la Bolcat-Volta a Catalunya en BTT i aquest any aquest Campionat de Catalunya de Ball Esportiu “. Junyent ha manifestat que “confiem en una bona resposta del públic atès el bon nivell dels participants així com l’acreditat nivell organitzatiu que anirà a càrrec de la Federació i de l’entitat Swing Manresa”. 

Per la seva part, Sebastià Sendrós, el qual ha agraït el suport de l’Ajuntament de Manresa per acollir aquest esdeveniment, ha assegurat que “diumenge, hi haurà un autèntic espectacle amb la participació d’excel·lents parelles seleccionades pels clubs, amb una representació de totes les edats i on és garantida la qualitat”. El president de la Federació Catalana ha dit “estem encantats de poder celebrar aquest esdeveniment a Manresa, una ciutat amb grans balladors i campions en la modalitat de ball esportiu”. Sendrós ha destacat també la celebració de la prova de Ball Coreogràfic “una modalitat amb molt èxit a d’altres països, que agrada molt al públic i on hi ha possibilitat que moltes persones juntes, al mateix ritme i de forma conjuntada ballin plegats”. 

Finalment, Jesús Rubio, ha fet una crida als amants del ball esportiu a acostar-se al Pavelló Nou Congost “i gaudir d’un bon nivell esportiu i la possibilitat de veure balladors de totes les edats”. Ha recordat que el campionat de Catalunya s’inicia a les 10 del matí i ja durant la tarda es podran veure les rondes finals amb els millors parelles”. 

Més de 200 balladors participants 

En aquesta competició està prevista la presència de les millors parelles de Catalunya i comptarà amb la participació de 200 esportistes que defensaran els colors del seus club. Aquest campionat es diferencia de les proves individuals en què els esportistes participen i puntuen com a club, el que permet establir el rànquing dels Clubs de Ball Esportiu Català. 

Els clubs participants hauran de presentar un equip inicial format obligatòriament per dues parelles per disciplina i grup d’edat. Tant a les disciplina Estàndard com la de Llatins hi hauran les categories Menors de 13 anys, Youth, Absolut, Sènior, Senior II i Sènior III. En quan a la competició hi haurà una ronda preeliminar, una ronda de quarts, una semifinal i la final a la qual arribaran els tres millors equips (6 parelles). 

Durant la jornada se celebrarà també el 1r Open de Catalunya de Ball Coreogràfic, una nova especialitat de ball amb gran seguiment en altres països del nostre entorn i que ha arrancat amb força a Catalunya per la seva força mediàtica i per la seva connexió amb els espectadors. 

Un esport molt arrelat a Catalunya 

El Ball Esportiu és avui un esport plenament implantat, reconegut internacionalment i en el que Catalunya n’assumeix una situació privilegiada pel nombre d’esportistes i competicions i la seva qualitat. Catalunya compta també amb la primera Federació de Ball Esportiu constituïda al nostre país. 

Manresa, com a bressol de moltes de les millors parelles de Ball Esportiu del país, tornarà a fer d’amfitriona d’una proposta molt atractiva i de màxima qualitat per als amants del ball, fet que ajudarà a reforçar encara més el seu paper capdavanter d’aquesta disciplina esportiva. 

Recordem que la ciutat ja acull anualment el Trofeu Ciutat de Manresa, que està organitzat pel club de ball esportiu Swing Manresa amb el suport de l’Ajuntament i que enguany ha celebrat la seva desena edició. Manresa també va organitzar de forma brillant l’any 2002 el Campionat d’Europa Amateur Llatí; l’any 2003 el Campionat d’Espanya Llatí; i el 2009 el Campionat de Catalunya. 

Documents relacionats

Normativa del campionat
  • imagen