L'Ajuntament de Manresa dóna suport a la Marxa de Torxes i a la manifestació de la Diada

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de Manresa la presentació de la vuitena edició de la Marxa de Torxes per la Independència, que tindrà lloc el proper dia 10 de setembre al vespre. El consistori manresà, adherit a l’Associació de Municipis per la Independència, hi dóna suport, així com a la manifestació convocada l’endemà a diversos punts del país, com ara a Berga, on és convocada la població de la Catalunya central. El consistori fa una crida a la ciutadania a participar-hi i també a les entitats per tal que siguin presents a l’acte institucional de la Diada a Manresa, a la plaça Onze de Setembre.


imagen

Els tinents d’alcalde Mireia Estefanell i Jordi Serracanta han estat presents, aquest migdia, a la presentació de la vuitena Marxa de Torxes per la Independència, que és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l’ANC i Òmnium Bages, amb el suport de la Fundació Independència i Progrés, PDC, CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Súmate i Solidaritat. La Marxa comptarà amb la participació d’acordionistes, castellers, grallers, miquelets, sardanistes i tabalers. La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut habitual fins a la Plaça Major.

 

En l’acte d’avui s’ha presentat la Marxa i altres actes de la Diada, amb l’assistència també del president d’Òmnium Bages, Jordi Corrons; i de Josep Emili Puig, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

 

Els representants del govern de Manresa han demanat la participació de la ciutadania en aquests actes, i han recordat el fet que Manresa forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i, com a tal, és “al costat del Parlament, del Govern i del seu president” en el procés cap a la consecució d’un estat propi. Tant Mireia Estefanell com Jordi Serracanta han animat el conjunt de la ciutadania a implicar-se activament en la Marxa de Torxes, en la gran manifestació de la Diada, que en el cas de la Catalunya central tindrà l’epicentre a Berga, i també a l’acte institucional de l’Onze de Setembre organitzat per l’Ajuntament de Manresa, que tindrà lloc a les 11 del matí a la plaça del mateix nom, i que és obert a les adhesions de les entitats.

 

L’actor manresà Joan Cirera farà la lectura del manifest, que a hores d’ara té el suport de 9 partits i entitats i és obert a més adhesions (Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d’Unitat Popular, Partit Demòcrata Català, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Fundació Independència i Progrés, Òmnium Bages, Solidaritat per la Independència i Súmate).

 

Tot seguit, hi haurà el parlament, que enguany anirà a càrrec de la periodista Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona. L’acte es clourà amb una sardana de germanor i l’actuació dels Tirallongues de Manresa.

 

Les torxes es poden recollir anticipadament, a un preu de 3 euros, al nou Espai Òmnium (Sobrerroca, 38), a partir d’aquest dilluns, 5 de setembre, o bé en el mateix inici de la Marxa (des de les sis de la tarda).

 

A banda de Manresa, les marxes de torxes per la independència arribaran a una dotzena de poblacions del Bages i el Moianès: Artés, Callús, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Santa Maria d’Oló (n’hi poden haver més a darrera hora).

 

D’altra banda, en l’acte d’avui també s’ha informat sobre l’acte principal de la Diada, la manifestació que tindrà lloc simultàniament en diversos punts del país. En aquest cas, les comarques centrals estan cridades a manifestar-se a Berga. En la presentació del matí, s’ha fet una crida als ciutadans a utilitzar el transport públic, concretament els autobusos que s’estan organitzant (se’n compten omplir entre 7o i 80), que faran dos viatges, tant d’anada com de tornada. Les inscripcions i la compra de samarretes per a la manifestació es poden comprar també a l’Espai Òmnium. El viatge en bus té un cost de 5 euros, i les samarretes, juntament amb el paquet d’accessoris, de 15 euros, que també serveixen per finançar les activitats de l’ANC.

Documents relacionats

  • imagen