Fins l'11 de setembre es podrà visitar la gran pancarta de l'any 1937 presentada al Museu Comarcal de Manresa

Durant els dos propers caps de setmana es podrà veure, a l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, la pancarta que va presidir un míting celebrat el 1937 al Teatre Kursaal. La peça va ser presentada en un acte dissabte passat, amb la intervenció de l'historiador Joaquim Aloy.

imagen

El passat dissabte 27 d’agost, l’Associació pel Museu Comarcal de Manresa, en el marc del programa «Descoberta. Descobreix el fons ocult del museu» va presentar una gran troballa. Es tracta d’una pancarta de tela de 7x3m, que va presidir un multitudinari míting celebrat al Teatre Kursaal de Manresa el 28 de febrer de 1937. L’objectiu era recaptar  50.000 pessetes per a construir un nou Komsomol, un vaixell soviètic que  havia estat enfonsat el 14 de desembre del 1936 pel creuer franquista Canarias quan transportava material per a la República. 

 

Aquesta història va ser desgranada per l’historiador Joaquim Aloy i gràcies a les seves explicacions, les prop de 70 persones assistents a l’acte, van poder conèixer tots els detalls d’aquest fet històric de la ciutat de Manresa


Per les seves grans dimensions (7x3 metres), no pot quedar exposada a l'exposició permanent, però durant dos caps de setmana estarà exposada a la sala Espai Memòries del Museu Comarcal. Així doncs, es pot veure fins el diumenge 11 de setembre. L’horari d’obertura serà els dissabtes, de 10 a 14 i de 17 a 20h; els diumenges, de 10 a 14h i de dimarts a divendres amb visites concertades.

 

Documents relacionats

  • imagen