Obre l'exposició fotogràfica "Mirades als infants dels països àrabs", de Pep Moyano, al centre cívic Selves i Carner

A partir de dimecres, 7 de setembre, es pot veure al centre cívic Selves i Carner "Mirades als infants de països àrabs", exposició fotogràfica de línia amateur de Pep Moyano. Consta de 25 fotografies fetes entre 1998 i 2014. La inauguració serà divendres, dia 9, a les 8 del vespre. 


imagen

L’exposició "Mirades als infants de països àrabs", que es podrà veure al centre cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) a partir de dimecres, consta de 25 fotografies sobre paspertotut negre. Són imatges d’un amant del desert i de viatges realitzats entre 1998 fins el 2014 al Marroc, Jordània, Egipte i Tunísia.

 

Hi veurem fotografies instantànies d’infants, que al llarg del viatge s’han entrecreuat amb el fotògraf i que ens sorprendran per les expressions d'alegria i tristesa en altres casos. Són infants que desenvolupen les seves activitats quotidianes, petits venedors que renten roba al riu o en situació de repòs del seu modus vivendi.  

 

De tots els viatges realitzats, el Marroc (1998), del qual es mostren 7 fotografies, és el que ha impactat més Pep Moyano. Les seves fotografies reflecteixen per primera vegada uns infants que deambulen i cerquen la vida al carrer a l'espera de poder trobar un turista per oferir-li qualsevol mena de servei (guiatge, acompanyant, aparcament i vigilància del cotxe).

 

Pep Moyano (1958) viu a Manresa i és aficionat a la fotografia des de 1990. S’inicià a la fotografia amb una càmera analògica i de forma autodidacta. Retrata temàtiques diverses (natura, fauna i persones dels seus viatges), tot i que els seus temes preferits són els paisatges i els contrallums. Des del 2014, i ja amb una càmera digital, ha començat a donar a conèixer les seves fotografies a través de concursos i exposicions.

 

A Manresa, ha guanyat l'edició 2015 del concurs de Fotografia Viatgers Manresans (categoria d’adults) amb l’obra “El Namib”. El certamen és organitzat des del Centre Cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines de l’Ajuntament de Manresa. El més d’abril va exposar al Casal de les Escodines fotografies del desert del Namib.

 

Podeu visitar l’exposició del 7 al 28 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner,  de dilluns a divendres de 16 a 21 h (C/ Bernat Oller, 14-16; Telf. 938727477). La inauguració serà divendres 9 de setembre, a les 8 del vespre, amb la presència de l'autor.

Documents relacionats

  • imagen