El curs escolar arrenca amb normalitat amb el creixement de les escoles Les Bases i Valldaura com a novetats principals

732 infants d’entre dos i tres anys comencen P3, repartits en 33 aules. La ràtio mitjana al municipi no supera els 22,2 alumnes per aula. 


L’Ajuntament manté una partida de 110.000 euros d’ajuts per a material i llibres.

imagen

El creixement de l’escola Les Bases i l’escola Valldaura amb un nou grup i la millora de la ràtio mitjana a les aules de P3 són les novetats principals del curs escolar 2016-2017 que ha arrencat aquesta setmana amb normalitat a la ciutat de Manresa i que han estat presentades avui per la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

 

La regidora ha fet una valoració “molt positiva” de l’inici de curs que “ens ha permès mantenir totes les línies existents així com millorar les ràtios d’alumnes, que contribuiran a donar una millor qualitat educativa”. Per a Rosich, aquest fet ens permet “tenir flexibilitat per poder acollir, si cal, més alumnes en alguns centres escolars de la ciutat”.

 

Rosich també ha explicat que Manresa “com altres ciutats catalanes, cal tenir en compte les característiques del que anomenem matrícula viva, lligat al procés migratori i mobilitat de les famílies, que fa que divendres de la setmana passada encara vam tenir la demanda per matricular 104 famílies noves.  La regidora ha volgut recordar que l’any passat ja es van fer gairebé 550 canvis per motius de mobilitat al llarg del curs.

 

Pel que fa a les novetats, Rosich ha recordat que l’escola Les Bases va estrenar l’any passat a l’antic edifici CTM una nova línia d’educació infantil i primària a la zona nord i ho va fer amb una aula de P3. Enguany té també una aula de P4 i un total de 49 alumnes, que dobla la xifra d’alumnes i de l’equip docent de l’any passat.

 

Pel que fa a l’Escola Valldaura, aquest curs ja tindrà un grup de 5è de primària, després que al centre escolar s’hagi instal·lat un nou mòdul que inclou dues aules i un despatx. La regidora ha manifestat que aquestes aules contribuiran a tenir més espai per a les activitats del projecte educatiu   d’aquest centre escolar.

 

Un total de 732 infants d’entre dos i tres anys ha començat aquest curs repartits en 33 aules, el que suposa una ràtio mitjana que no supera els 22,2 alumnes per aula, una dada molt positiva que permetrà fer un millor treball als docents.

 

Pel que fa als alumnes que han iniciat primer d’ESO, enguany han iniciat el curs 794 alumnes, que ocuparan 29 aules amb 27,4 alumnes per aula, de mitjana.  

 

La ciutat torna a superar els 11.000 alumnes

 

Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament, durant aquest curs, malgrat la davallada demogràfica, la ciutat tornarà a superar els 11.000 alumnes a Manresa. En total s’han matriculat 11.059 alumnes repartits de la següent manera:732 aP3;  2.284 al 2n cicle d’educació infantil (3-6 anys); 4.992 ( 6 -12 anys) i 3.041 (12-16 anys).

 

L’any passat hi va haver 11.473:772 aP3;  2.432 al 2n cicle d’educació infantil (3-6 anys); 5.018 (6 -12 anys) i 3.251 (12-16 anys).

 

Escola d’art, escola de música

 

En aquest moment, l’Escola d’Art de Manresa ha matriculat 115 alumnes en els cicles formatius i en el curs pont. El curs passat van ser 120 el nombre d’alumnes matriculats. Pel que fa als tallers d’arts plàstiques i disseny, s’han matriculat 60 alumnes. Hores d’ara el termini de matrícula encara resta obert.

 

En el cas de l’Escola de Música, en aquests moments, quan encara el període de matrícula és obert, hi ha 461 alumnes matriculats més 100 alumnes dels projectes externs (Escola Pare Algué). L’any passat hi va haver un total de 502 alumnes més els 100 de l’Escola Pare Algué.

 

Per aquest curs, ja s’han matriculat 182 alumnes per al Grau Professional. L’any passat en van ser 177.

 

Es preveu omplir totes les places de les llars d’infants públiques

 

La matrícula a les llars d’infants municipals es manté estable com en els darrers cursos, amb un lleuger augment. Si el curs 15-16 s’iniciava amb 269 infants matriculats, en l’inici del nou curs 16-17 els alumnes matriculats són 275 infants.

 

En el conjunt de llars d’infants públiques hi ha, a data d’avui, un total de 30 places vacants (5 a les municipals i 25 a les de la Generalitat), si bé es preveu omplir la majoria amb les noves sol·licituds que s’han presentat ara al setembre; en total s’han rebut 33 sol·licituds però cal veure si les demandes encaixen amb les vacants que hi ha a cada escola, segons grups d’edat. La llista d’espera continuarà oberta per a noves inscripcions de famílies interessades per si durant el curs queden encara algunes vacants.

 

110.000 euros en ajuts escolars per a material i llibres

 

L’Ajuntament de Manresa ha tornat a convocar per a aquest curs 2016-2017 ajuts per a material escolar i llibres, amb una partida de 110.000 euros. Durant aquest dies s’estan acabant de valorar les 1.045 sol·licituds rebudes de famílies que afecten a 2.022 alumnes, per acabar a determinar quines seran les famílies que compleixen els requisits per ser  beneficiàries d’aquests ajuts.

 

Documents relacionats

  • imagen