Gran implicació d'empreses i institucions en la primera actuació de neteja a la llera del Cardener, aquest dissabte

La primera actuació de neteja de la llera del riu, en el marc del projecte d’apadrinament que la Fundació Rosa Oriol amb l'Obra Social "la Caixa" ha fet d’un tram del Parc del Cardener,  es durà a terme aquest dissabte, 17 de setembre, amb la presència de representants de la Fundació, entre els quals Sor Lucía Caram, i també amb el regidor de Planejament i Projectes Urbans i d’Espais Naturals, Marc Aloy, i la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària. 


imagen

Aquest dissabte, 17 de setembre, al matí es durà a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa, en el marc del projecte d’apadrinament que la Fundació Rosa Oriol i l'Obra Social "la Caixa" ha fet d’un tram del Parc del Cardener de Manresa.

 

En el projecte s’hi ha implicat empreses i institucions de rellevància, provinents de diversos àmbits, com ara AKI, AUSA, la Carpa del Riu, Coca-Cola, Enderrocs Jesús Cardona, Forn Jorba, Joviat, Larix, Mémora, Petro Pintó, Remi, Santasusana i la constructora Vilà Vila. L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb l'Obra Social "la Caixa", són les impulsores del projecte, i a nivell institucional també hi col·laboren el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua. Gràcies a la seva col·laboració, els treballs de neteja es podran fer amb els millors mitjans i amb més gran celeritat.

 

L’objectiu del projecte és recuperar el voral que hi ha sota el Parc Josep Vidal i Plaça del Mil·lenari de Manresa, actualment ple de canyes. D’aquesta manera, la ciutat guanyarà una altra zona verda al costat del riu per a l’ús dels ciutadans. Igualment, el projecte té per objectiu que usuaris i voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, conjuntament amb persones a títol individual, comparteixin un espai de treball i voluntariat que els permeti desenvolupar una acció útil per al conjunt de la ciutat.

 

Les actuacions d’aquest projecte, quatre o cinc al llarg de l’any i que es faran en el marc de la zona situada entre el pont de Sant Francesc i el pont del Congost, seran diverses en funció de les necessitats de cada tram del riu, com ara neteja, desbrossament, recuperació del bosc de ribera, entre d’altres. Totes les actuacions tindran el guiatge i l'acompanyament dels serveis tècnics municipals i de la brigada de Parcs i Jardins de l’ajuntament.

 

En l’actuació del dia 17 és previst que hi intervinguin més d’una cinquantena de persones vinculades a la Fundació Rosa Oriol, entre voluntaris i personal de l’entitat com ara Sor Lucía Caram. També hi haurà, per part de l’Ajuntament, la presència del regidor de Planejament i Projectes Urbans, i d’Espai Natural, Marc Aloy, i de la regidora d’Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, i també representants de l'Obra Social "la Caixa". Tant aquesta jornada com totes les que vindran són obertes a totes les entitats cíviques i veïnals de la ciutat que hi vulguin col·laborar, així com a tots els ciutadans que desitgin descobrir aquest espai en procés de recuperació.

 

Avui dijous, 15 de setembre, a les 8 del vespre a la sala Mémora (Bruc, 19-21) hi haurà una reunió oberta a tothom per repartir i coordinar la feina de dissabte.

Documents relacionats

  • imagen