Experts en economia parlen a Manresa sobre el salari mínim de ciutat

El salari mínim de ciutat suposaria establir una quantitat de diners mensuals que rondaria els 1.000 euros enfront dels 655 de salari mínim que marca el govern central. La regidora de Dinamització Econòmica, un economista expert en el tema del salari mínim, un representant del Tercer Sector i la consellera de Promoció Comarcal van ser ahir dijous a la FUB per valorar-ne la implantació.


imagen

Aquest dijous a la tarda es va dur a terme una xerrada informativa sobre el salari mínim de ciutat, a la FUB2 de Manresa, amb l’assistència de Mireia Estefanell, regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa; Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector; Fina Rodríguez, consellera de Promoció Comarcal; i Raül Ramos, professor d’Economia de la Universitat de Barcelona i expert .

 

En la xerrada es van valorar els avantatges i desavantatges de la proposta que vol establir que el salari mínim a la ciutat de Manresa sigui el 60% del sou mitjà del territori.

 

Fina Rodríguez va afirmar que ja hi ha ajuntaments del territori que apliquen el salari mínim de ciutat, mentre que la regidora Estefanell va destacar que aquest és el un dels punts  del segon Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social. El salari mínim actual estipulat pel govern central és de 655 euros i segons el professor Oriol Illa, aquest número s’hauria d’anar incrementant fins als 1.000 euros.

 

L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal.

Documents relacionats

  • imagen