El servei del bus urbà de Manresa estrena aplicació mòbil coincidint amb la Setmana de la Mobilitat

Aquesta nova app gratuïta que permet consultar en temps real quan passarà el proper bus; una pedalada familiar i un gran fi de festa a la Plaça Sant Domènec, són les principals propostes amb motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat a la ciutat.


imagen

Manresa estrena una aplicació per a smartphones i tauletes que donarà informació en temps real sobre horaris, línies, ubicació de les parades, punts de venda de títols i altres incidències del servei de transport públic urbà operat per l’empresa Bus Manresa del grup Sagalés. Aquesta nova app així com la celebració aquest diumenge d’una pedalada familiar i una gran final de festa a Sant Domènec són les principals iniciatives que s’emmarquen dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Manresa. 

 

Els detalls de la posada en marxa de la nova aplicació mòbil així com dels actes de la Setmana de la Mobilitat han estat presentats aquest migdia per la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; la cap de Màrqueting del grup Sagalés, Nerea Duran; i la tècnica de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres.

 

Olga Sánchez ha mostrat la seva satisfacció per l’impuls d’aquestes iniciatives que s’emmarquen dins les accions del govern de la ciutat, amb el suport i complicitat de la ciutadania, “per apostar per altres formes de transport diferents a l’ús del cotxe privat,  molt més sostenibles que contribueixen al benestar de les famílies”.

 

La regidora de Mobilitat ha posat en valor aquesta nova aplicació mòbil “que se suma a totes les millores que els darrers s’estan implantant per garantir un servei de bus urbà de més qualitat al servei de l’usuari”. La regidora ha anunciat que l’Ajuntament impulsarà una campanya informativa per donar a conèixer la nova app “una campanya amb una imatge fresca, que vol trencar amb l’idea que el bus urbà només l’utilitza la gent gran, al contrari, cada vegada l’utilitzen més els joves”.

 

Una aplicació per a mòbils “fàcil d’utilitzar i molt intuïtiva”  

 

Nerea Duran ha presentat les característiques de la nova aplicació que ha qualificat de “fàcil d’utilitzar, molt intuïtiva i gens complicada”. La cap de Màrqueting ha avançat que preveu que “estarà disponible en 15 dies”.

 

L’aplicació -que estarà disponible tant per a dispositius Android com iOS, es podrà descarregar de forma gratuïta al Play Store i App Store- té l’objectiu de posar a disposició dels usuaris un nou canal d’informació i atenció on poder fer totes les consultes relacionades amb el servei d’una manera més fàcil i còmoda. La nova app inclou les següents funcionalitats:

 

  • Línies i recorreguts: permet accedir al termòmetre de cada parada, i al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades. A més, permet guardar una parada com a favorita, consultar les incidències o descarregar un pdf amb l’horari complet de la línia.

 

  • Parades a prop: Et marca en un plànol les parades més properes a la ubicació de l’usuari. I al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades.

 

  • Les meves parades: Accés directe a aquelles parades marcades com a favorites. Al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades. A més permet, consultar les incidències o descarregar un pdf amb l’horari complet de la línia.

 

  • Vull anar: Planificador de rutes, et mostra la millor ruta en bus entre dos punts de Manresa.

 

  • Títols de transport: Ofereix el llistat de títols de transport vigents per al servei urbà, amb una petita descripció i el preu.

 

  • Punts de venda: Ofereix tant sobre plànol com en format llista, els punts de venda on es poden adquirir els diferents títols de transport.

 

  • Contacte: Bústia de comentaris i suggeriments per tal de rebre feedback constant dels nostres usuaris, ja sigui de l’app o del propi servei.

 

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa farà una campanya informativa amb el lema “el teu bus, a la butxaca”, per donar conèixer aquesta nova iniciativa adreçada a millorar la informació a les persones usuàries del bus urbà. 

 

Pedalada familiar gratuïta de 10 km per la ciutat
 

Aquest diumenge, 25 de setembre, a partir de les 10 del matí, se celebrarà una pedalada familiar amb un recorregut urbà de 10 quilòmetres. La inscripció és gratuïta i es farà el mateix dia, a dos quarts de10, al’interior de  l’Escola Ítaca (Ctra. Pont de Vilomara 131-141).

 

L’itinerari preveu el pas per alguns centres escolars de la ciutat i per equipaments públics com el Conservatori de Música o les Piscines Municipals. El seu objectiu és conscienciar de l´ús de la bicicleta per anar a aquests espais de la ciutat.

 

Tots els participants rebran un obsequi per la seva participació i podran gaudir d’un avituallament que està instal·lat al final el recorregut a la Plaça Sant Domènec.

 

Fi de festa a Sant Domènec

 

En finalitzar la pedalada a la plaça de Sant Domènec, a partir de dos quarts de 12 i fins a les 2 del migdia, totes les persones estan convidades a les activitats que tindran lloc en aquest espai, on hi haurà estands de promoció de mobilitat sostenible i una exposició de bicicletes.  Les escoles de la ciutat també aprofitaran la festa per presentar el seus camins escolars i els més joves podran gaudir d’un circuit infantil de BTT.

 

 

Nova edició del programa “Viatjo amb tu”

 

Manresa oferirà durant aquest curs escolar, per sisena vegada, una formació en transport públic urbà adreçada als estudiants, a partir del programa “Viatjo amb tu” de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).

 

L’Ajuntament de Manresa proposa a tots els centres de secundària de la ciutat portar a terme aquesta formació, adreçada als alumnes de 1r d’ESO, en el marc de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a tot Catalunya. A data d’avui, 8 dels 11 centres de la ciutat ja han confirmat i fixat el calendari per tal de rebre aquesta formació, cosa que vol dir un total de més de 670 alumnes.

 

La formació, a càrrec de tècnics de la regidoria de Mobilitat, té una durada de una hora i s’imparteix a l’aula.

 

Inicialment, es reparteix una guia del bus urbà de la ciutat a tots els alumnes, així com un díptic informatiu de la targeta T-12 (títol que ofereix viatges gratuïts a tots els nens fins als 14 anys inclosos, en el bus urbà i transports públics de 1 zona). S’informa com tramitar la targeta.

 

S’inicia la formació amb una explicació del servei de transport públic urbà BUS MANRESA (guia, plànol de línies, horaris del servei, bitllets, punts de venda, ...). Es fa un exercici pràctic a l’aula de planificació d’un viatge des del centre escolar (localització al plànol, horaris, ....) fins a un destí de Manresa.

 

Durant la sessió, es visualitza diversos vídeos de l’activitat “Viatjo amb tu” (elaborada per l’AMTU) en els quals una formadora on line explica com viatjar amb transport públic. Tracta de diferents aspectes pràctics de com utilitzar l’autobús (validacions de bitllets, seients reservats, indicacions al conductor per tal que faci la parada,...), així com aspectes de civisme, com ara el comportament dins l’autobús i les esperes a la parada.

 

Tot seguit es reparteixen diferents fitxes del programa “Viatjo amb tu” que realitzen conjuntament tota la classe amb el tècnic formador.

 

Un cop acabada la formació s’obsequia a tots els alumnes amb una targeta T2 (de 2 viatges) + funda (SMSS) per tal que provin de moure’s amb el bus de la ciutat.

 

Des de l’Ajuntament s’ha optat per impartir aquesta formació a alumnes d’11 a 12 anys perquè es considera que a aquesta edat poden tenir l’autonomia necessària per tal de desplaçar-se per la ciutat d’una manera independent. Aquesta formació té per objectiu mostrar als estudiants que coneixent el transport públic de la ciutat es poden moure per ells mateixos per fer els seus desplaçaments habituals. 

 

Aquesta formació ajuda a aconseguir l’objectiu de la regidoria de Mobilitat, inclòs en el pla de Mobilitat, de fomentar l’ús del transport públic i per tant promocionar una mobilitat més sostenible a la ciutat.

 

El programa va començar l’any 2011 i des de llavors i fins avui hauran rebut la formació 2.960 alumnes.

 

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen