Entren en funcionament els 'Punt al pati', punts d'informació juvenil als centres d'educació secundària de Manresa

El servei, que es porta a terme a cada centre, un cop a la setmana i durant l’hora d’esbarjo, ofereix informació de formació i activitats de lleure per als joves, i realitza puntualment sessions informatives temàtiques amb professionals especialitzats en cada àmbit.


imagen

A gran part dels centres d’educació secundària de Manresa, ja s’ha iniciat ‘Punt al pati’, un programa de dinamització i informació juvenil.

 

‘Punt al pati’ té l’objectiu que els joves de secundària de la ciutat estiguin degudament informats i assessorats dels temes que més els efecten, i incentivar-los que participin de la vida de la ciutat tan a dins com a fora dels centres educatius.

 

‘Punt al pati’ pretén descentralitzar el servei que es dóna als joves des de l’Oficina Jove del Bages i apropar-los la informació als centres educatius. Concretament, el servei es porta a terme a cada centre, un cop a la setmana i durant l’hora d’esbarjo.

 

Al vestíbul o al pati, es posa una taula amb material informatiu d’interès per als joves, com l’agenda de concerts, activitats dels casals de joves, activitats esportives, camps de treball i informació de cursos d’idiomes. Així, durant l’hora d’esbarjo els joves poden acostar-se al punt a recollir informació o a fer consultes específiques. Consultes que es resoldran allà mateix o per altres vies com per correu electrònic, pel Facebook i per telèfon.

 

Coincidint amb dies rellevants, als ‘Punt al pati’ es porten a terme sessions informatives relacionades en temes concrets que poden comptar amb professionals especialitzats en aquell àmbit. Al llarg d’aquest curs està previst que es facin sessions contra la violència de gènere, campanyes de sensibilització del VIH i per prevenir transtorns alimentaris, entre d’altres.

 

Els ‘Punt al pati’ es porten a terme els dies següents: 

  • Dilluns d’11 a 11:15:La Salle
  • Dimarts d’10 a 10’25: INS Guillem i Catà
  • Dimarts de 9:58 a 10’23: INS Lacetània
  • Dimarts d’11 a 11’30: INS Lluís de Peguera
  • Dimarts d’11 a 11:25: FEDAC Manresa
  • Dimecres de10 a10:30: Joviat
  • Dimecres d’11 a 11:30: Oms i de Prat
  • Divendres d’9:55 a 10:15: INSPius FontiQuer
  • Dilluns d’11 a 11:30h: INS Cal Gravat

 

El total de consultes presencials registrades durant l’any 2015 van ser de 769.

 

Figura del corresponsal

Aquest curs es dóna continuïtat a la figura del corresponsal, un jove, normalment el delegat de curs, que s’encarregarà de transmetre la informació a la resta de companys de classe, i alhora recollirà dubtes, suggeriments i propostes que farà arribar a la dinamitzadora en qüestió.

 

Catàleg de tutories

El catàleg de tutories és l’oferta d’activitats dinamitzades que es porten a terme a les hores de tutoria a demanda de cada tutor.

 

Durant el 2015 el catàleg d’activitats presentat als instituts ha inclòs propostes del programa de dona, d’acollida, de civisme, de solidaritat i cooperació, així com activitats de creació pròpia del Centre d’Animació i Esplai (CAE). Aquesta proposta, la d’aglutinar en un mateix catàleg les diverses activitats que es proposen als instituts, ha tingut molt bona acollida tant per part dels centres d'ensenyament secundari, com per part dels tècnics que coordinen aquestes propostes. L’any passat es van portar a terme 151 activitats de tutoria.

 

Aquest programa juvenil el promou la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Manresa (Manresa Jove) i està executat pel CAE, com a gestora del Servei d’Informació Juvenil de la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen