L'exposició '8 raons perquè l'empresa parli català' arriba a Manresa de la mà del Centre de Normalització Lingüística Montserrat

Es podrà visitar fins al 20 d'octubre a la Biblioteca de Campus Universitari de Manresa, posteriorment, del 21 al 23 d'octubre serà a la Fira Ecoviure i del 26 d'octubre al 14 de novembre s'exposarà a Mútuacat, premi PIME a la Qualitat Lingüística en el Món Empresarial 2016.


imagen

L'exposició "8 raons perquè l'empresa parli català" és una mostra de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura que porta a Manresa el Centre de Normalització Lingüística (CNL)  Montserrat. Té com a objectiu incrementar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial, fer créixer l'oferta de productes i serveis en català i garantir els drets lingüístics dels consumidors.

 

La mostra descriu 8 arguments que presenten el català com una llengua de mercat, moderna, competitiva i com un instrument necessari per oferir un servei de qualitat. 

 

"8 raons perquè l'empresa parli català" s'emmarca dins el programa "Català i empresa: ja estàs al dia?" que, tant a través de la Direcció General de Política Lingüística com del Consorci per a la Normalització Lingüística, ofereix diferents recursos a les empreses per facilitar-los l'ús del català, com cursos de català específics, un test per saber si estan al dia en la disponibilitat del català, informació sobre normativa legal, o un apartat d'ajuts per a projectes que augmenten l'oferta de productes i serveis en llengua catalana.

 

Durant el mes de gener és previst que l'exposició sigui a la FUB -UManresa universitat central de Catalunya.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Documents relacionats

  • imagen