Un camió-exposició sobre les dones a l'Índia de la Fundació Vicente Ferrer serà a Manresa de dijous a dissabte

‘Mujeres: la fuerza del cambio en la India’ és el títol d’una exposició fotogràfica itinerant que viatja amb un camió de la Fundació Vicente Ferrer decorat com si d’un vehicle indi es tractés. Es podrà veure del 13 al 15 d’octubre a la plaça Sant Domènec, en el marc de la Manresa Solidària. La inauguració serà dijous, a les 12 del migdia, amb la presència de les regidores d’Accció Social i de la Dona.


imagen

‘Mujeres: la fuerza del cambio en la India’, que arriba en el marc de la Manresa Solidària que se celebrarà del 15 al 23 d’octubre, explica el paper actiu i imprescindible de les dones en els processos de transformació social. La campanya té com a objectiu mostrar la realitat de l’Índia rural a través de la visió de les dones com a protagonistes del seu propi desenvolupament i del de les seves comunitats, en un context de discriminació, tant pel fet de ser dones com pel fet de pertànyer a una casta baixa.  

 

Aquest material és testimoni directe de la lluita de superació de les dones en un context de pobresa, i reflecteix la filosofia de treball i compromís que la Fundació Vicente Ferrer té a l’Índia. Els materials són vistosos, interactius i basats en casos reals, ja que a través de panells informatius s’aprofundeix en la vida de set dones i es donen a conèixer les sis àrees de treball de la Fundació Vicente Ferrer: habitatge, ecologia, educació, sanitat, dona i persones amb discapacitat.

 

Durant els dies d’estada de l’exposició, els instituts i grups que hi estiguin interessats poden fer-ne una visita guiada. El camió estarà acompanyat d’un punt de venda d’artesania amb productes elaborats per les mateixes dones dels projectes, una bona forma de donar suport a la tasca que realitza aquesta ONG.

 

L’exposició, a més a més de donar a conèixer la difícil situació de la dona a l’Índia, vol ajudar a reflexionar sobre l’actual discriminació de la dona en la majoria de societats de tots els continents. Les xifres ascendents de feminització de la pobresa i les cada vegada més grans desigualtats entre gèneres, demanen impulsar canvis tant a les societats del nord com del sud.

 

La inauguració de l’exposició de la Fundació Vicente Ferrer es farà a la mateixa plaça Sant Domènec a les 12 del migdia del dijous 13 d’octubre amb la presència del director de la Fundació i les regidores de Cooperació i Dona de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària i Cristina Cruz, respectivament.

 

Aquesta proposta compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat i la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen