Les dones de l'Índia rural, protagonistes del camió-exposició que s'ha inaugurat aquest migdia a la plaça Sant Domènec

‘Mujeres: la fuerza del cambio en la India’ és una exposició fotogràfica que explica el testimoni de la vida de set dones de l’Índia rural, i que viatja amb un camió de la Fundació Vicente Ferrer. Es podrà veure fins dissabte 15 d’octubre a la plaça Sant Domènec, en el marc de la Manresa Solidària, i s’ha inaugurat aquest migdia amb la presència de les regidores d’Accció Social i de la Dona.


imagen

Aquest migdia s’ha inaugurat  en el marc de la Manresa Solidària ‘Mujeres: la fuerza del cambio en la India’, una exposició fotogràfica que explica el paper actiu i imprescindible de les dones en els processos de transformació social.

 

El camió-exposició, que té com a objectiu mostrar la realitat de set dones de l’Índia rural com a protagonistes del seu propi desenvolupament, ha voltat per més de cinquanta municipis d’arreu de l’Estat, segons ha explicat en roda de premsa aquest migdia, Montse Ortiz, coordinadora de sensibilització de la Fundació Vicente Ferrer.

 

Ortiz ha agraït el suport que ha rebut el projecte per part de l’Ajuntament de Manresa i ha recordat que la ciutat dóna suport a la Fundació Vicente Ferrer des del 2006, concretament en temes d’ecologia. Ha mencionat que a Manresa també hi ha, per una banda, 300 padrins que aporten recursos a la fundació, i per l’altra, hi ha un grup de voluntaris de la ONGD que actuen des de Marnesa.

 

Per la seva banda, la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària, ha mostrat la satisfacció del consistori per la parada que el camió ha fet a Manresa. Santolària ha recordat que a l’Índia “les dones són pobres per dos motius, per origen i per ser dones”, i ha agraït la tasca de la Fundació Vicente Ferrer al país asiàtic i per donar veu a la dona.

 

La regidora ha recordat que durant els dies que el camió estigui instal·lat a la plaça hi haurà un punt de venda d’artesania amb productes elaborats per les mateixes dones dels projectes, una bona forma de donar suport a la tasca que realitza aquesta ONG, i que durant els dies d’estada de l’exposició, els instituts i grups que hi estiguin interessats poden fer-hi una visita guiada.

 

La inauguració ha estat acompanyada del Sasi, un col·laborador de la fundació que ha fet els honors que marca l’estil indi posant un collaret de flors a totes les ponents, que una a una han hagut de partir un coco sobre una pedra, tot plegat per demanar bona sort.

 

Els materials de la mostra són vistosos, interactius i basats en casos reals, ja que a través de panells informatius s’aprofundeix en la vida de les set dones i es donen a conèixer les sis àrees de treball de la Fundació Vicente Ferrer: habitatge, ecologia, educació, sanitat, dona i persones amb discapacitat.

 

Aquesta proposta compta amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat i la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen