Manresa participa aquest dijous a Saragossa en una jornada de les Ciutats Amigables amb la Gent Gran

L'Ajuntament de Manresa, atesa la seva posició capdavantera en aquest tema, ha estat escollit per l’IMSERSO per compartir el seu procés amb la resta de ciutats de l'Estat espanyol interessades en ingressar a la Xarxa.


imagen

L'Ajuntament de Manresa participarà a la Jornada “Cómo ser una Ciudad amigable con las persones mayores” que es farà a Saragossa aquest dijous, dia 20 d’octubre, organitzada per l’IMSERSO. La delegació manresana estarà representada per la regidora de Gent gran, Mercè Rosich; i el coordinador del programa de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa, Enric Roca.

 

La Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran és una proposta ideada per l’OMS que va ser exposada per primera vegada el 2005 i que compta amb vàries desenes de ciutats de tot el món. Per ingressar-hi, es necessita complir uns requisits establerts prèviament que es basen en una diagnosi de la ciutat, el disseny d’un pla d’acció i en establir mecanismes d’avaluació, amb la finalitat d’iniciar un procés de millora contínua. En el cas de l’Estat espanyol, l’OMS ha delegat la supervisió de les ciutats dela Xarxa a l’IMSERSO, que es cuida de difondre i fer el seguiment del projecte.

 

Manresa, va ser reconeguda per l'OMS com a ciutat amigable amb la gent gran, l’any 2011. Per aquesta raó, s’ha estat desenvolupant el pla d’acció 2014-16, que contempla un total de 28 actuacions que donen resposta als diferents àmbits de treball: Comunicació i informació;  Edificis i espais públics; Habitatge; Civisme i ocupació; Serveis socials i salut; Transport i mobilitat; Respecte i inclusió social; i Xarxa social i teixit associatiu.
 

L'Ajuntament de Manresa, atesa la seva posició capdavantera en aquest tema, ha estat escollit per l’IMSERSO per compartir el seu procés amb la resta de ciutats de l'Estat espanyol interessades en ingressar ala Xarxa.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen