Recta final de la Manresa Solidària en el marc d’Ecoviure, aquest cap de setmana al Palau Firal

L’Ecoviure serà, aquest cap de setmana, l’escenari dels últims actes de la Manresa Solidària que se celebra a la ciutat des del dia 15 d’octubre, on la campanya de recollida d’’smartphones’ continua en marxa i seguirà viva a Manresa fins al 18 de desembre.


imagen

La Manresa Solidària encara la recta final del seu programa dins la celebració de la fira Ecoviure que es farà aquest cap de setmana al Palau Firal.

 

Concretament dissabte 22 d’octubre a les 7 de la tarda es farà la xerrada ‘Impactes del TTIP: riscos per al Medi Ambient i per a les persones’, a càrrec de Cristina Pina, d’Enginyeria Sense Fronteres.

 

I diumenge 23 a les 12 del migdia, Vermut-homenatge a l’activisme mediambiental que sota el títol ‘Quan defensar la terra, mata’ hi haurà la veu i l’experiència de testimonis de Colòmbia, El Salvador i Nicaragua, sobre els activistes que defensen la terra i que en ocasions perden la vida en la seva lluita. La trobada l’ha fet possible l’Associació Catalana per la Pau, Enginyeria Sense Fronteres i l’entitat Colòmbia en Pau. Si bé tots els testimonis han viscut en primera persona les pressions que reben els projectes mediambientals, destaquen la presència de la Betty Puerto, activista de Colòmbia, protagonista d’un treball constant en la recerca de la pau al seu país i representant del moviment de dones. Ha estat impulsora de la plataforma Colòmbia en Pau i  treballa intensament amb els moviments transformadors de Colòmbia, motiu pel qual ha hagut de viure fora del país des de fa molts anys.

 

L’acte d’homenatge comptarà amb una cloenda musical a càrrec de la coral juvenil de l’Esclat, Nou Codi, que aportaran sensibilitat i mostraran la solidaritat amb els activistes pel medi ambient.

 

En paral·lel a aquests actes es podrà veure, durant tot el cap de setmana i també a l’Ecoviure, una exposició sobre el canvi climàtic.

 

Projecte AlarmPhone


Com en tots els actes de la Manresa Solidària continua aquest cap de setmana la recollida d’smartphones en bon estat, en el context de la campanya AlarmPhone, objectiu de la qual és donar suport a les persones que, per tal de fugir de la guerra o de la misèria, decideixen arriscar la vida creuant el mar Mediterrani.

 

Alarm Phone (AP) és un projecte solidari que sorgeix de la ONGD Watch the Med (WTM), una organització internacional sense ànim de lucre que es dedica a denunciar la violació dels drets humans al mar Mediterrani, i que participa activament en tasques de salvament marítim.

 

El voluntariat de l’entitat recull mòbils intel·ligents (smartphones) i els reutilitza per donar suport a les persones que fan la travessia, sovint en condicions de gran precarietat. En cas de necessitar rescat o en moments de desesperació anímica, les persones que reben un telèfon mòbil es poden comunicar i en el pitjor dels casos poden ser salvats gràcies a ser localitzats per GPS.

 

A Manresa, i més enllà de la Manresa solidària, es poden continuar portant mòbils intel·ligents a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (Saleses, 10). La recollida serà fins al 18 de desembre d’aquest any.

 

Documents relacionats

  • imagen