El Govern rep les claus de 40 pisos cedits per CaixaBank que destinarà a lloguer social, 7 dels quals són a Manresa

  • La consellera Meritxell Borràs ha presidit l’acte de lliurament dels habitatges a Manresa, amb l’assistència de l’alcalde Valentí Junyent.
     
  • Ha destacat que aquests immobles contribueixen a ampliar el parc públic d’habitatges i que es destinaran de forma immediata a lloguer social per a famílies en risc d’exclusió residencial
     
  • 23 dels pisos estan situats en municipis de la demarcació de Barcelona; 7 a la de Tarragona; 6 a la de Girona, i 4 a la de Lleida
     
  • La Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de més de 3.600 habitatges per fer front a la necessitat d’habitatge social
     
imagen

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit avui a Manresa l'acte de lliurament de 40 habitatges que CaixaBank cedeix a la Generalitat de Catalunya per destinar-los a lloguer social, dels quals 7 són a Manresa. Es tracta del segon paquet de pisos que l’entitat bancària lliura a la Generalitat, fruit del conveni signat el mes de febrer pel qual CaixaBank es comprometia a cedir a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya l’ús social de 200 habitatges.

 

L’acte d’avui ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que s’ha mostrat satisfet per la signatura d’aquest conveni, ja que Manresa és un municipis amb demanda acreditada d’habitatge social. Cal recordar que, a banda d’aquests 7 habitatges, dies enrere Manresa ja va rebre 3 habitatges més per destinar-los a habitatge social, els quals formaven part del primer paquet de 40 habitatges que CaixaBank va cedir a la Generalitat.

 

La consellera Borràs, que ha visitat un dels pisos cedits per l’entitat a Manresa, ha assegurat que aquests habitatges seran lliurats en breu a persones i famílies en risc d’exclusió residencial a través d’un lloguer social. Així mateix, ha recordat que els pisos lliurats estan situats en municipis amb alta demanda d’habitatge social. “Aquests immobles contribuiran a ampliar el parc públic d’habitatge, que és un dels objectius del Govern. Ho fem a través de diferents mecanismes, un dels quals, i molt positiu, és per mitjà de convenis amb les entitats financeres. Gràcies a aquest mecanisme, hem aconseguit més de 3.600 habitatges en dos anys”, ha explicat.

 

La consellera, que ha agraït la cessió a CaixaBank, ha animat altres entitats a dur a terme convenis similars amb la Generalitat.“Avui tothom té assumit el valor social de l’habitatge”, ha dit. “Ho té assumit tot el país, i també les entitats financeres, i per això, contribueixen a donar solucions”. En aquest sentit, Meritxell Borràs ha remarcat que “el Govern està compromès i decidit a donar resposta a la necessitat habitacional. És la nostra dèria. Ara com mai hi posem tots els recursos de què disposem i estem fent un gran esforç legislatiu en matèria d’habitatge”.

 

Tot i la manca de competències per poder regular el mercat de lloguer, la consellera Borràs ha destacat que es busquen fórmules per poder disposar de més pisos públics i oferir lloguer social i assequible. “Convenis com aquest ens serveixen per tenir pisos de lloguer social de forma immediata”, ha assegurat.

 

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha recordat que en el darrer any s’ha doblat el nombre d’habitatges que les entitats bancàries han cedit a la Generalitat, “una via de col·laboració que fa possible que puguem subministrar al món local habitatges per atendre les necessitats de la ciutadania”.

 

D’altra banda, el director comercial de CaixaBank, David Griera, ha recordat que la seva entitat disposa de programes per fomentar el lloguer social i assequible per a gent gran, joves o famílies amb pocs recursos.

 

A l’acte, també hi ha assistit el director d’Institucions de Caixabank, Antoni Noguera; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; la directora territorial de Governació a la Catalunya Central, Ivet Castaño; i la directora d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Manresa, Beatriu Dorado.

 

Lloguer social i assequible 

 

Dels 40 pisos lliurats avui, 23 estan situats en municipis de Barcelona (Manresa, Manlleu, Mataró, Badalona, Sabadell, Canovelles, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova ila Geltrú); 7 de Tarragona (Tarragona ciutat; Reus i Salou); 6 de Girona (Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Figueres), i 4 a Lleida ciutat.

 

En total, juntament amb el primer paquet ja lliurat, el Govern haurà rebut de CaixaBank 80 habitatges cedits per a lloguer social, 36 dels quals a la demarcació de Barcelona (10 a Manresa); 30 a la de Tarragona; 9 a la de Girona i 5 a la de Lleida.

 

La signatura d’aquest conveni s’emmarca en l'objectiu del Govern d’ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible amb immobles cedits per part de les entitats financeres i, d’aquesta manera, respondre a la necessitat d’habitatge social que hi ha en molts municipis de Catalunya. Actualment,la Generalitatté acordada amb diverses entitats la cessió de més de 3.600 habitatges amb aquest objectiu.

 

Aquest sistema permet augmentar el parc públic disponible de manera més ràpida que mitjançant altres vies, com podria ser la promoció d’habitatges de nova construcció i, per tant, dóna una resposta més immediata a les situacions d’emergència.

 

També es busca fomentar el règim de lloguer assequible, especialment en aquelles poblacions on hi ha demanda acreditada d’habitatge social, i frenar, així, desnonaments. Alhora, és econòmicament compatible amb la situació financera dela Generalitat, garanteix la funció social dels habitatges buits o ocupats i permet la coresponsabilitat del sector financer en la lluita contra el risc d’exclusió social.

 

Documents relacionats

  • imagen