El govern municipal de Manresa convoca una concentració de suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a les 7 d'aquesta tarda a la plaça Major

Tal com faran altres ajuntaments catalans, l’equip de govern del consistori manresà convoca per a aquesta tarda, a les 7, una concentració de suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda aquest matí per haver-se negat a declarar sobre la decisió del seu Ajuntament de no despenjar les banderes estelades.  L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i diversos regidors tenen previst assistir a la concentració.

Manresa es concentrarà aquesta tarda en suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ha estat detinguda i escortada fins als jutjats de Berga aquest matí, per haver desobeït la citació de declarar el jutjat per no haver retirat l’estelada del consistori amb motiu de les dues últimes convocatòries d’eleccions generals.

 

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa convoca la ciutadania a concentrar-se davant de l’Ajuntament, a les 7 de la tarda, tal com es farà a Berga i en altres municipis de Catalunya, com a mostra de suport a l’alcaldessa de Berga, per mostrar el rebuig a la seva detenció i per reivindicar la llibertat d’expressió i l’autonomia dels ajuntaments en la presa de decisions. 

 

L’equip de govern ha expressat la seva solidaritat al grup municipal de la CUP, formació política a la qual pertany Montse Venturós, dóna suport a la concentració que es farà a Berga i fa una crida a totes les persones que no puguin anar a la capital del Berguedà a concentrar-se a Manresa.

 

Així mateix, el govern municipal vol mostrar el seu suport a la resta de càrrecs electes i institucionals perseguits o amb causes obertes a causa de la judicialització de la política. El govern de Manresa considera que totes aquestes accions són una demostració de la manca de qualitat democràtica de l’estat i manifesta la més enèrgica repulsa per la instrumentalització política de les institucions judicials.