L'Ajuntament signa un acord de col·laboració per donar suport al projecte de Casa de la Música de Manresa

L’acte de signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i del director de la Casa de la Música de Manresa, Daniel Castellano.


imagen

L’Ajuntament de Manresa, l’empresa Potemkin Events S.L. i la Xarxa de Cases de la  Música han signat avui un acord de col·laboració per a donar suport a totes les activitats musicals que es desenvolupen a la ciutat incloses dins el projecte Casa de la Música. L’acte de signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i del director de la Casa de la Música de Manresa, Daniel Castellano. Els ha acompanyat també la regidora de Culturai Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo.

 

D’acord amb aquest conveni, l’Ajuntament atorga una subvenció de 37.000 euros a l’empresa Potemkin Events S.L. per consolidar el funcionament de la Casa de la Música, garantint una oferta plural i de qualitat en el món de la música; que fomenti la creació de nous públics, la formació i la dinamització de la música popular; la promoció d’iniciatives destinades als joves que contribueixin a generar aficions, que permetin comptar amb una oferta que respongui a les necessitats i possibilitats dels diferents trams d’edat i nivells adquisitiu; i per promoure programes i activitats que afavoreixin la integració social a través de la música.

 

Programació estable de concerts

 

Potemkin Events té com a principal objectiu el dinamitzar i potenciar la vida cultural de Manresa i les seves rodalies. Aquesta empresa recull l’experiència de més de quinze anys en la gestió d’una sala de concerts, amb una programació estable de concerts, de diverses activitats culturals, d’un estudi d’enregistrament, d’una discogràfica, i d’una productora de gestió i producció musical. L’empresa organitza i gestiona un gran nombre d’activitats entre les quals s’inclouen la realització de les tasques de producció tècnica, la programació artística i l’organització de concerts, festivals i esdeveniments culturals relacionats amb la música i que es porten a terme, majoritàriament, a la província de Barcelona.

 

Les Cases de la Música són un model de gestió cultural on les empreses privades, les entitats públiques i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), treballen conjuntament per a promoure la formació, la creació, l’exhibició i la difusió de la música popular i moderna a Catalunya. Les Cases de la Música s’aglutinen en una xarxa amb l’objectiu de coordinar i potenciar les seves activitats. En aquests moments hi ha Cases de la Música a Mataró (2005), Salt – Gironès (2005),  Hospitalet de Llobregat (2006), Terrassa (2008) i Manresa (2008).

 

El projecte de les Cases de la Música és una proposta cultural, la finalitat de la qual és essencialment, la formació, la creació, l’exhibició i la difusió de la música a Catalunya que complementi els equipaments culturals existents a la ciutat i que donin resposta a les noves expressions musicals latents a la nostra societat. Els seus objectius prioritaris són contribuir a la normalització i potenciació de la música popular i moderna feta a Catalunya (pop-rock, cançó, rock independent, mestissatge, fusió, etc.); dotar d’eines de creació, experimentació i exhibició als creadors i artistes; fomentar la creació de nous públics; apropar la cultura als joves; enfortir el teixit de la indústria musical a Catalunya; afavorir la diversitat enfront l’homogeneïtzació i fomentar la participació ciutadana.

 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen