Concentració davant l'Ajuntament de Manresa de suport a l'alcaldessa de Berga i contra la i contra la judicialització de la política

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre davant de l'Ajuntament de Manresa per donar suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda aquest matí per haver-se negat a declarar sobre la decisió del seu consistori de no despenjar les banderes estelades. L'alcalde ha fet una crida a favor de la llibertat d'expressió, de suport als càrrecs electes perseguits judicialment per raons polítiques i contra la judicialització de la política.

imagen

A la concentració d'aquesta tarda hi han assistit més d'un centenar de persones, a títol individual i també representants d'entitats, partits i col·lectius diversos. Entre ells hi havia diversos regidors de l'Ajuntament i altres representants institucionals. L'acte s'ha organitzat com a mostra de suport a l’alcaldessa de Berga, per mostrar el rebuig a la seva detenció i per reivindicar la llibertat d’expressió i l’autonomia dels ajuntaments en la presa de decisions. 


L’equip de govern ha expressat també la seva solidaritat al grup municipal de la CUP, formació política a la qual pertany Montse Venturós, i ha donat suport a la concentració que s'ha fet a la mateixa hora a Berga.

 

En la seva intervenció, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat que "Som davant d’un altre cas d’un càrrec electe perseguit judicialment per motius polítics, en aquest cas ben a la vora de casa nostra, en una comarca veïna, a la Catalunya central". Per a l'alcalde, "davant de les agressions de l’estat hem de respondre de manera unida, com un sol poble. Considerem que perseguir judicialment un càrrec elegit democràticament, pel fet de no haver despenjat una bandera, és un nou atac a la llibertat d’expressió i una vulneració dels seus drets".

 

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa considera que les accions judicials contra els càrrecs electes són una demostració "de la manca de qualitat democràtica de l’estat espanyol i per això, volem manifestar la nostra més enèrgica repulsa per la instrumentalització política de les institucions judicials", ha assegurat l'alcalde, qui ha reblat que "són els ciutadans de Catalunya, i no pas cap tribunal, els que decidiran el futur d’aquest país. Com no pot ser d’altra manera, el govern d’aquesta ciutat es torna a posar a disposició de les institucions democràtiques del país –Presidència de la Generalitat, Govern i Parlament– i de la voluntat majoritària de la ciutadania, tant de Manresa com del conjunt de Catalunya, per prendre les decisions sobre el futur del país d’una manera radicalment democràtica".

 

L'acte ha acabat amb el cant conjunt de l'Himne Nacional de Catalunya.

Documents relacionats

  • imagen