L'Ajuntament amplia els avantatges fiscals per fer reformes i obrir nous negocis al Centre Històric de Manresa

La reforma de façanes està bonificada amb el 95% i qualsevol altra obra interior amb el 60% de l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).  L’obertura de nous negocis està subvencionada i amb una reducció del 95% de l’import les taxes administratives.


imagen

Amb l’objectiu d’accelerar el procés de revitalització, contribuir a millorar l'espai públic, i atraure persones, activitats i projectes al Centre Històric, l’Ajuntament de Manresa amplia els avantatges fiscals per fer obres de reforma i promoure la implantació de nous negocis en aquest entorn de la ciutat (Barri Antic, Escodines i Remei).

 

La voluntat del govern municipal per impulsar aquesta revitalització s’ha materialitzat a través de l’aprovació de les ordenances fiscal per al  2017, les quals han mantingut una bonificació del 95% de  l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a les reformes de façanes i, com a novetat,  han establert el 60% de bonificació per a qualsevol altre tipus d’obres interiors que es facin a locals i habitatges del Centre Històric.  A la resta de la ciutat, en aquests moments les ordenances fiscals només regulen el 50% de bonificació de l’ICIO per a la reforma de façanes.

 

Pel que fa a les bonificacions fiscals de les taxes per a la implantació de nous negocis, el Centre Històric continua sent un espai especialment afavorit. Així, en aquests moments qualsevol persona que vulgui instal·lar una activitat comercial o de serveis professionals en aquest entorn té una reducció del 95% de les taxes administratives.

 

A les bonificacions fiscals a les persones titulars de noves activitats econòmiques al Centre Històric també cal afegir la possibilitat de rebre subvencions per als propietaris de locals comercials on s’hi hagi instal·lat un nou negoci. Aquestes bonificacions equivalen a la quota de l'IBI de l'exercici en curs, més el 15% del lloguer anual, amb un topall màxim de 1.200 euros.

 

Per demanar més informació o assessorament de tots els ajuts oberts, ja sigui per obres, reformes o activitats o qualsevol acció adreçada a l’impuls d’activitat en aquest espai de la ciutat, es poden adreçar a Oficina d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament (Plaça Major núm. 1, planta baixa, o bé a l’Oficina del Comissionat del Centre Històric, carrer Amigant, 5.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen