El Pacte de Ciutat avança amb una sessió de treball per conèixer amb detall les actuacions previstes

Representants dels grups municipals i dels agents socials i econòmics que van signar el Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social de Manresa el passat 18 de juliol s’han reunit aquest dimarts al vespre per analitzar alguns apartats del document, que consta inicialment de més d’un centenar d’actuacions agrupades en 12 grans objectius. També s’han donat a conèixer les 21 entitats que s’han adherit al Pacte.

imagen

Els representants dels grups municipals i dels agents socials i econòmics que van signar el Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social de Manresa per al mandat 2015-2019 el passat 18 de juliol han mantingut una sessió de treball aquest dimarts al vespre al Saló de Sessions.

 

Els signataris del Pacte són els grups municipals de CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor adscrit Miquel Davins, la Cambra de Comerç, PIMEC, la Federació Empresarial de la Catalunya Central, UGT, CCOO, Creu Roja i Càritas. L’objectiu és combatre els efectes negatius de la crisi en les famílies, pal·liar les situacions de vulnerabilitat social i intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació a Manresa. 

 

Durant la trobada, presidida per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la regidora de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell; s’ha analitzat al detall alguns apartats del document del Pacte, que consta inicialment de més d’un centenar d’actuacions agrupades en 12 grans objectius.

 

Hi han intervingut els regidors del govern municipal responsables de les accions incloses en els àmbits de la Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació i de la Formació i qualificació professional; en el subàmbit d’Habitatge, i d’altres actuacions puntuals com el salari mínim de ciutat per les concessions administratives, les actuacions en torn a la infància en el marc del Pla Local d'Infància i Adolescència; i l’impuls i el desenvolupament del Pla d'Igualtat i d'atenció a les dones.

 

Les exposicions dels representants del govern han donat pas a la intervenció de representants de grups  municipals i de la resta d’entitats per manifestar el seu punt de vista sobre els aspectes concrets plantejats, demanar aclariments o més informació sobre algunes de les mesures presentades.

 

D’altra banda, en el transcurs de la reunió també s’han donat a conèixer les 21 entitats i organitzacions que s’han adherit al Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social.

 

- Amics de l'Art Romànic del Bages

- Associació Catalana de Documentació Històrica - Arxiu Històric Fàbregas

- Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages

- Centre de Formació Pràctica - Fundació Lacetània

- Centre d'Estudis del Bages

- Col·legi d'Advocats de Manresa

- Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, delegació Bages-Berguedà

- Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa

- Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa - DEIM

- Escola Joviat

- Fundació Ampans

- Fundació CTM Centre Tecnològic

- Fundació Universitària del Bages

- Gest

- Institut Lluís de Peguera

- Institut Lacetània

- Junta Comarcal de Bages del Col·legi de Metges de Barcelona

- Montepio de Conductors Sant Cristòfol Manresa-Berga

- Òmnium Bages

- Penya Blaugrana Manresa

- Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa

Documents relacionats

  • imagen