S’estrena ‘Efecte 2000’, un exemple de teatre social com a eina per millorar la realitat

L’obra, que es podrà veure el dissabte 12 de novembre a les 6 de la tarda a la sala Els Carlins de Manresa, insta a la reflexió sobre els cànons estètics, el capitalisme i els mites heretats. L’entrada és gratuïta i haurà espai per debatre amb els artistes.


imagen

‘Efecte 2000’ és el resultat escènic del debat entre un grup de joves a partir de la reflexió: “Què no t’agrada del teu entorn?”, a través de la qual construeixen una obra de teatre social, un gènere de les arts escèniques que persegueix la visualització, l’anàlisi i la resolució de conflictes socials. Es podrà veure el proper dissabte 12 de novembre a la sala Els Carlins de Manresa a les 6 de la tarda, i l’entrada és gratuïta.

 

A l’obra, els i les joves es transformen en maniquís per explicar que la roba que porten és fabricada per grans indústries que sovint exploten menors, i que l’objecte de més valor que porten és el mòbil. A través del guió que han creat conviden a l’audiència a rellegir els cànons estètics, les guerres, el capitalisme i els mites que s’han heretat de generació en generació.

 

Aquesta obra neix del curs de teatre social conduït per l’Aula d’Activitats Teatrals TracArt, i va sorgir amb la finalitat d’investigar sobre la cultura de pau a través de les arts escèniques. L’objectiu és remarcar que qualsevol persona pot ser actor o actriu i que el teatre pot esdevenir una eina de diàleg i de transformació social.

 

A l’estrena hi haurà una representació del món cultural de la ciutat i de l’àmbit comunitari amb l’objectiu de generar un debat amb els actors després de la funció. La finalitat d’aquest acte és impulsar una Mostra de Teatre Social pròpia a la ciutat.

 

‘Efecte 2000’ és una iniciativa conjunta de les regidories de Cultura i Joventut; Acció Social i Cooperació; i Cohesió Social de l’Ajuntament de Manresa, i compta amb la col·laboració dels Carlins Tallers de Teatre i de TracArt - Aula d’activitats teatrals. També rep el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

  • imagen