Tot a punt per a la celebració de les primeres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Aquest cap de setmana el centre de Manresa s’omplirà d’alta gastronomia, amb les jornades en què es presentaran els productes del Pelegrí i es farà un tast de vins dels territoris per on transcorre el Camí Ignasià a mans dels millor sommelier d’Espanya, pel qual les últimes entrades encara es poden adquirir a l’Oficina de Turisme. També es podrà gaudir dels plats de quatre cuiners estrella en un ‘showcooking’ amb música i audiovisuals, l’entrada del qual és gratuïta. Tot això, emmarcat en el projecte global Manresa 2022 per donar a conèixer la figura de Sant Ignasi i la seva experiència vital pel seu pas per la ciutat.


imagen

El proper cap de setmana, dies 12 i 13 de novembre, se celebrarà, al centre de Manresa, les primeres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, que neixen amb la voluntat de donar a conèixer el Camí Ignasià, que va de Loiola a Manresa, i la seva gastronomia.

 

Les jornades començaran el dia 12 amb la segona edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc que estarà instal·lada a la plaça sant Domènec de 4 a 9 del vespre. A la tarda, a les 6, i a l’Auditori Espai Plana de l’Om, hi haurà Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016, que presentarà un tast molt especial, on es podran conèixer els raïms autòctons i la cultura vinícola dels territoris per on passa el Camí Ignasià. El tast, que anirà acompanyat de música i imatges per convertir-se en una experiència més enllà de la gastronomia, el podran gaudir totes les persones que ho desitgin. Les entrades, últimes a la venda, valen 6 euros i de manera anticipada, 5 euros, es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Manresa (Pl. Major, 10; 93.878.40.90).

 

I diumenge 13, d’11 a 2, hi haurà una mostra gastronòmica a la plaça Sant Domènec, on es podran desgustar els productes del Pelegrí, el Brou, el Dolç, la Cervesa i el vi bullit. També es podran tastar els vins de la DOP Pla de Bages i plats de Catalunya, La Rioja, Navarra i Euskadi.

 

A ¼ de 12 fins a la 1, a l’Auditori Espai Plana de l’Om, 170 persones podran gaudir d’un espectacle de cuina en directe, ‘showcooking’, que protagonitzaran quatre cuiners representants de les poblacions per on passa el Camí Ignasià: Roberto Ruiz (Frontón de Tolosa), Jordi Llobet (Restaurant L’O de Sant Fruitós), Santi Cordón (Trinquete de Tudela) i Miguel Martínez Losa (Kabanova de Logronyo). L’espectacle acabarà amb la presentació de la Guia Gastronòmica i dels ‘Productes del Pelegrí’, una proposta on hi han participat diversos gremis i empreses del territori conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Alícia.

 

L’entrada per assistir al ‘showcooking’ és gratuïta i els tiquets per als tastos es podran comprar allà mateix.

 

Les jornades neixen emmarcades en el projecte Manresa 2022, una aposta estratègica transversal i participativa per promoure la projecció exterior de Manresa amb motiu de la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat, que s’escau el 2022, i són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa, amb l’assessorament de la Fundació Alícia, que s’ha encarregat de la gestió tècnica.

 

El patrocini principal és a càrrec de l’Obra Social de “la Caixa” i hi donen suport el Geoparc de la Catalunya central, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Entre els col·laboradors també hi ha el Gremi de Flequers, el Gremi d’Hostaleria, la DO Pla de Bages, Els Fogons gastronòmics del Bages, Cerveses Guineu, l’escola d’hosteleria Joviat i Caldos Aneto.

 

Per a detalls i més informació cliqueu aquí. 

Documents relacionats

  • imagen