La Universitat Emprèn engega amb la presentació de futurs plans d’empresa

En la jornada inicial celebrada a la FUB els alumnes seleccionats van presentar les seves idees provinents dels treballs fi de grau o fi de màster. La presentació es va fer davant alumnes, majoritàriament de la  FUB, que ara tenen l’opció de triar-ne algun per desenvolupar-lo i fer-ne un projecte empresarial viable.


imagen

La jornada Inicial de la 8a edició del programa "La Universitat Emprèn" celebrada ahir a la FUB va acollir la presentació de cinc projectes realitzats per alumnes de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) que provenen de treballs de fi de grau o de màsters i que entren a formar part d’un banc de projectes.

 

L’audiència estava formada per un gran nombre d’alumnes, la gran majoria dels quals eren de la Fundació Universitària del Bages (FUB) i que ara tenen l’opció d’escollir un d’aquests projectes per desenvolupar-lo i convertir-lo en un pla d’empresa viable, o si ho prefereixen, els estudiants també poden portar a terme una idea pròpia.

 

El termini de presentació per aquesta nova edició serà fins al 31 de maig de 2017. Els projectes que tinguin més potencial de viabilitat per ser portats al mercat laboral seran reconeguts en la jornada final que se celebrarà el proper mes de juny de 2017.

 

Els alumnes presenten idees en el camp de la tècnica

 

Les idees que van presentar els seus propis creadors són: Instal·lació d’aire i producció d’energia frigorífica per a sales blanques de l’estudiant David Adan Sánchez; La destil·lació reactiva al laboratori, de l’alumna Glòria Castilla Ballesteros; El càlcul d’una instal·lació de calefacció d’un habitatge unifamiliar aïllat, de Gemma Subirà Cubinsa i la màquina rotativa de muntatge de pintallavis, de l’estudiant Jordi Torres Cortes.

 

Finalment, Ricard Villaroya Toran va explicar el seu disseny i prototipat d’un sistema mecànic de posicionament i orientació del rem durant la palada i la recuperació

 

Els joves que han estat seleccionats reben un  premi de 100 € per cadascú.

 

Fomentar la cultura emprenedora

 

El programa "La Universitat Emprèn", que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Manresa (a través del Centre de Desenvolupament Empresarial, CEDEM) en col·laboració ambla Fundació Universitàriadel Bages (FUB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), té com objectiu el foment de la cultura emprenedora entre els alumnes universitaris.

 

L’acte de presentació de la jornada inicial va començar a les 4 de la tarda amb els parlaments de benvinguda de la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; i de Marc Bernadich, responsable de la FUB e+i

 

A continuació, Eudald Camprubí, jove emprenedor i fundador de Iskra Desenvolupament, SCCL va explicar la seva experiència en el camp de l’emprenedoria i el seu projecte d’èxit.

 

Després es van presentar els treballs del banc de projectes, i finalment es va dur a terme un networking, en el qual els estudiants que van presentar els projectes van atendre i resoldre els dubtes de la resta d’alumnes assistents.

 

La jornada inicial de la Universitat Emprèn és el tret de sortida a partir del qual els alumnes interessats han de començar a desenvolupar els seus projectes a partir de les idees exposades o de pròpies, per tal que es puguin convertir en plans d’empresa viable.

Documents relacionats

  • imagen