L'Ajuntament rep una setantena de nens i nenes per celebrar la Setmana Commemorativa dels Drets dels Infants

El Saló de Plens ha acollit prop d’un centenar de persones, la majoria alumnes de les escoles La Sèquia i Ave Maria, que han recitat el Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants. L’acte està inclòs dins la Setmana dels Drets dels Infants.

imagen

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha rebut aquest matí una setantena d’alumnes de P5 de les escoles La Sèquia i Ave Maria de Manresa, que han recitat i interpretat fragments del Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants.

 

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la primera tinent d’alcalde i regidora delegada de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell; i la regidora d’Ensenyament i Universitats,  Mercè Rosich. Al saló, ple de gom a gom, també hi havia altres regidors de l’Ajuntament, mestres i familiars dels més petits.

 

Sota l’atenta mirada dels participants, Junyent ha reivindicat els drets dels infants, independentment del lloc d’origen i provinença, així com la responsabilitat i el compromís que seran necessaris quan esdevinguin adults. “Tots som iguals, vinguem d’on vinguem, visquem la situació que visquem”, ha conclòs.

 

Durant l’acte s’ha posat èmfasi en el dret a jugar, a la salut,  a la igualtat, a l’educació, i a la participació, entre d’altres. Tot plegat ha culminat amb la “Cançó dels Infants”, cantada i coreografiada pels mateixos alumnes, amb l’ajuda de l’animador Manel Justícia i també dels i les mestres de les escoles participants, i que posava èmfasi en el concepte d’identitat pròpia a través del nom. Acabats els parlaments, s’han organitzat activitats a la Plaça Major on els alumnes han pogut ballar i cantar.

 

Aquest acte s’emmarca dins la Setmana dels Drets dels Infants, que entre els dies 13 i 26 de novembre se celebren activitats diverses sota el lema “Tots els infants tenen dret a tenir un nom i a ser d’un lloc”. Demà, divendres dia 18 a 2/4 d’11 del matí, se celebrarà, davant de l’Ajuntament, el “flash mob” dels drets dels infants. Aquí es poden consultar tots els actes que es duran a terme els propers dies.

Documents relacionats

  • imagen