L'Ajuntament publica un llibre commemoratiu dels 150 anys de la Policia Local de la ciutat

El llibre serà presentat en un acte que tindrà lloc el proper dimecres dia 23 de novembre i comptarà amb la presència del Director General de Protecció Civil, Joan Delort.

imagen

En el marc del 150è aniversari de la Policia Local, l’Ajuntament de Manresa ha editat un llibre commemoratiu que repassa la història del cos. Aquest proper dimecres 23 de novembre serà presentat, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Cultural el Casino, i comptarà amb la presència de l’Alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i de Joan Delort, director General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

 

El llibre, que porta per títol “Policia Local de Manresa. Des de 1866 fent ciutat”, està escrit per l’historiador manresà Jordi Piñero, i repassa la trajectòria de la Policia Local durant aquests 150 anys, a través d’imatges que reflecteixen com eren els uniformes, els materials o vehicles que s’han utilitzat.

 

En el pròleg del llibre, Valentí Junyent destaca la importància que té la Policia Local per la ciutat, i sobretot l’evolució que ha viscut, que l’ha permès anar-se adaptat a un nou paper i funcions per “posar en pràctica noves maneres de treballar en equip, amb la resta de cossos de seguretat i amb professionals d’àmbits tan diversos com els serveis socials, la sanitat o l’educació”.

 

Aquest llibre permet acostar als ciutadans les tasques de la Policia, fer-ne un repàs exhaustiu de la seva trajectòria i posar de relleu valors que caracteritzen el cos, com “l’honestedat, el respecte, la lleialtat a la institució, la humilitat davant les crítiques i la professionalitat, segons l’Alcalde, Valentí Junyent.

 

Durant aquest 2016 s’han celebrat diversos actes, com el dia de la Policia Local, al mes de juny, i que va comptar amb la presència del Conseller d’Interior, Jordi Jané. Conferències, trobades de vehicles policials o dinars de germanor són alguns dels actes que s’han anat duent a terme i que conclouran, el proper mes de desembre, amb una exposició permanent ubicada a l’edifici de la Florinda, la seu de la Policia Local, on es podrà veure una part del material del cos.

Documents relacionats

  • imagen