L'Ajuntament de Manresa edita un document amb recomanacions per fer més fàcil la lectura de textos

El document forma part del Pla d’Acció 2014-2016 de Manresa com a Ciutat Amiga de la Gent Gran, amb l’objectiu de tenir una millor comunicació, facilitant la lectura i la comprensió dels continguts.


imagen

La regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa ha editat el document “Recomanacions per escriure documents en Lectura Fàcil”, una iniciativa que té l’objectiu d’establir una millor comunicació amb la gent gran, facilitant la lectura, la comprensió dels continguts i proporcionant elements útils en el moment d’adreçar-se a tots els col·lectius que requereixin comunicacions entenedores.

 

El document s’està distribuint a tot el personal de l’Ajuntament, així també com a les institucions de la ciutat i serveis per a la gent gran, amb la finalitat de què tinguin en compte les seves propostes.

 

Aquesta iniciativa que impulsa Manresa -reconeguda per l’OMS com a Ciutat Amiga de la Gent Gran-s’emmarca dins les accions previstes en el Pla d’Acció per al període 2014-16, i parteix de les aportacions recollides en un procés participatiu, realitzat el 2011, amb la finalitat de fer una ciutat més amable per a les persones grans.

 

El document de recomanacions parteix de la base que una part de la població té dificultats per llegir i entendre un text escrit i que els materials de Lectura Fàcil són una resposta a la necessitat de fer una informació entenedora per a tothom. El document dóna uns sèrie de pautes i recomanacions en quatre aspectes principals dels textos escrits com són: el contingut, el llenguatge, la forma i les il·lustracions.

 

Documents relacionats

  • imagen