Malgrat la pluja, els llamps i els trons, moltes famílies han pogut gaudir aquest dissabte d'una tarda de jocs en català

El Taller Juga en català, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística Montserrat i el CAE en el marc de la campanya I tu, jugues en català?, ha format part de les activitats de la VI Setmana dels Drets dels Infants.

imagen

Infants, joves i adults han gaudit del taller Juga en català, on s'ha pogut  jugar a més de 20 jocs en català, alguns dels quals han servit per iniciar-se a jugar en família, ja que mols nens i nenes han vingut acompanyats dels seus pares i han pogut jugar plegats i descobrir jocs nous.

 

El taller de jocs, que ha omplert l'Espai Òmnium al llarg de la tarda, ha comptat amb la col·laboració de membres del Club del Joc del CAE, del CNL Montserrat i del Club Scrabble Manresa que han ensenyat al públic a jugar-hi. També ha comptat amb la col·laboració del 2 de Piques, Abacus, Imaginarium, Joguiba, Joguines Valls,  Llibres Parcir, Devir i Vivari que han difós el taller i han aportat diversos jocs i joguines.

 

Escala embruixada, Cocoricó Cocorocó, Galetes, Manresa 1724, Tornado Ellie, Scrabble, Cap de colla o Calçotada wars són alguns dels jocs amb què grans i petits s'han divertit. Jocs més didàctics com Les síl·labes, El meu cos, Mosaic Joc de famílies han estat els jocs de més èxit per part dels més menuts.

 

I tu, jugues en català? és una campanya impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que té l'objectiu de promoure els jocs i les joguines en català i fomentar-ne l'ús i el consum entre els ciutadans.

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat     

 

Documents relacionats

  • imagen