L'Ajuntament es compromet a demanar a la Generalitat la millora dels accessos del polígon de Bufalvent a la C-55

Els regidors de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, i Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, s’han reunit aquest matí amb responsables de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, en una trobada en què també hi havia la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà. Els representants dels empresaris han demanat la millora dels accessos des del polígon a la C-55, i els membres de l’equip de govern municipal s’han compromès a traslladar el tema a la Direcció general de Carreteres, alhora que han comentat altres aspectes vinculats amb la mobilitat del sector.

imagen

L’Associació d’Empresaris de Bufalvent ha expressat en la reunió d’aquest matí la necessitat de millorar l’accés a la C-55 des del polígon, en un punt molt transitat i amb problemes de seguretat. Els regidors de l’Ajuntament han manifestat que són conscients de la situació de col·lapse, que els accessos al polígon són inadequats i que assumeixen un gran volum de trànsit per totes les activitats que hi ha en aquest sector: el polígon de Bufalvent, la zona comercial dels Trullols, l’hospital de Sant Joan de Déu, la comissaria dels Mossos, i els barris de Cal Gravat i la Balconada.

 

Els regidors han explicat que el POUM que és previst que s’aprovi properament ja preveu millores en els dos punts d’accés al polígon, que tenen un cost elevat i que, per tant, caldria trobar alguna solució que resolgués la problemàtica a curt termini. Per aquest motiu, l’Ajuntament s’ha compromès a traslladar a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat la petició per millorar el punt d’accés des del polígon a la C-55 en direcció nord, en un punt on ara no hi ha ni tan sols un carril d’acceleració.

 

Igualment, el regidor Marc Aloy ha posat de manifest que aquests accessos assumeixen una intensitat de vehicles molt elevada, perquè constitueixen també l'única sortida a la ronda en direcció nord des de la zona comercial dels Trullols. Per aquest motiu, en el moment en què es pugui dur a terme la construcció del tram de l’avinguda dels Països Catalans que enllaça amb el carrer Viladordis, la zona comercial tindrà un nou punt d’accés i sortida i per tant es descongestionarà el sector. La construcció d’aquest tram, de 500 metres, forma part d’un pla parcial pendent de desenvolupar. L’Ajuntament ha emplaçat els representants del polígon de Bufalvent i també els dels Trullols a parlar de la mobilitat del sector en una propera trobada.

 

Igualment, a la reunió s’ha comentat que recentment s’ha traslladat al director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestres, Xavier Flores, la moció per fer el recorregut de vianants des del barri de Cal Gravat fins al polígon, una reivindicació històrica dels veïns del sector.

 

A la reunió d’avui hi han assistit el president, vicepresident i secretari de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, Joan Llansó, Lluís Lázaro i Salvador Seriols. Per part de l’Ajuntament, hi havia els regidors Marc Aloy i Olga Sánchez; i també la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà; el president de la Cambra de Comerç i Indústria, Pere Casals; el director d’Interior a la Catalunya central, Eduard Freixedes; el president de l’AV de Cal Gravat, Antoni Erro; la cap d’Infraestructures de la Fundació Althaia, Carme Carmona; i els representants de l’Associació d’Empresaris de Trullols Xavier Padró i Rosaura Querol.

Documents relacionats

  • imagen