Tret de sortida a la campanya de consum conscient per Nadal

Unes compres justes, solidàries, creatives, responsables i de proximitat són els principals eixos de la campanya, que orbitarà al voltant de diversos actes durant la primera quinzena de desembre, i que pretén conscienciar més enllà de Nadal.

imagen

Un any més, s’inicia la campanya de Consum Conscient de Nadal, organitzada pel Consell Municipal de la Solidaritat, l’Ajuntament de Manresa, juntament amb altres entitats de la ciutat i amb el suport de la Diputació de Barcelona. La campanya es durà a terme durant el mes de desembre a través de quatre actes.

 

L’objectiu de la campanya és transmetre un esperit crític amb el model actual de Nadal, en el qual preval un consum desmesurat, i promoure la vivència de les festes nadalenques des d’una perspectiva responsable, sostenible i justa.

 

Amb el lema “Nadal, temps de ser...” i tot d’adjectius associats a aquest model que es vol potenciar (justos, solidaris, creatius...), es convida a la ciutadania a viure el Nadal posant al centre les relacions socials, fent regals creatius sense necessitat que siguin excessivament cars, comprant productes d’empreses respectuoses amb les persones i l’entorn, planificant els àpats amb responsabilitat i apostant per productes de proximitat i ecològics. En definitiva, donant valor al fet social i minimitzant l’impacte ambiental del consum.

 

Tanmateix, la crida es fa no només durant les festes nadalenques, sinó que pretén que s’estengui durant tot l’any. És per això que el Consell Municipal de la Solidaritat du a terme, juntament amb l’Ajuntament, un Pla de Sensibilització de Cultura de Pau i Drets Humans i un eix de treball transversal que pretén oferir alternatives de consum més sostenibles i justes, tot potenciant el consum conscient.

 

 Els actes de la campanya són els següents:

 

  • 3 de desembre, 11h. Taller bici-aixada. Aprofitant bicicletes velles, es durà a terme un taller de construcció de bici-aixades que en permetrà la transformació en eines ben útils pels horts urbans comunitaris del barri de les Escodines de Manresa. L’activitat va dirigida especialment a públic jove. Activitat gratuïta. Lloc: Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera. Organitzat amb el Pla Comunitari Escodines.

 

  • 10 desembre, de les 11h a les 20h. Mercat de la rejoguina. Venda de joguines reciclades per a projectes socials.  La Rejoguina és un projecte que té dues fases: primer, la recollida i reciclatge de les joguines; posteriorment, la venda de les joguines a la festa-mercat de la Rejoguina. Els beneficis obtinguts de la venda de les joguines, ja reciclades, seran destinats al projecte DREAM que promou la Comunitat de Sant’Egidio per lluitar contra la sida i la malnutrició a l’Àfrica. Aquí es pot trobar tota la informació sobre aquest projecte. Lloc: Plaça Sant Domènec, d’11 a 20h. Organitza: Comunitat de Sant Egidio.

 

  • 14 desembre, 19:30h. Pel·lícula i tertúlia “El Olivo”d’Icíar Bollaín. Entrada: 3€. Lloc: Auditori de la Plana de l’Om. Organitza: L’Era, CineClub Manresa, Consell Municipal de Solidariat i Ajuntament.

 

  • 18 desembre, 20h. Xocolatada de comerç just i recollida de smartphones dins el projecte Alarmphone, a la Fira de Sta. Llúcia. Lloc: Plaça Major. Organitza: Consell Municipal de Solidaritat, l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Col·labora: Fira de Santa Llúcia.

 

Fins al dia 19 de gener segueix la recollida d’smartphones a la Casa Flors Sirera i a la deixalleria mòbil. El projecte (Alarm Phone, AP) és un projecte sorgit de la ONGD Watch the Med, una organització internacional que es dedica a denunciar la violació de drets humans al mar Mediterrani. El projecte pretén recollir smartphones i fer-los arribar a totes aquelles persones que arrisquen la vida fugint dels seus països, per a què es puguin comunicar durant la ruta, ja sigui per avisar en cas de necessitar rescat o en moments de desesperació per rebre suport moral.

 

La recollida es farà al número 10 del carrer Saleses, a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera i a la deixalleria mòbil, fins al 19 de gener.

Documents relacionats

  • imagen