L'Ajuntament manifesta en una reunió amb les entitats veïnals la voluntat d’activar la taula de civisme

Regidors de l’equip de govern municipal s’han reunit amb representants de les entitats veïnals de la ciutat i dels cossos de seguretat per tractar aspectes de seguretat i civisme. En el marc de la reunió, l’Ajuntament s’ha compromès a activar la Taula de Civisme per tal de contribuir a millorar aquest aspecte clau per a la convivència als barris.

imagen

A la reunió hi han assistit els regidors d’Habitatge i Barris, Joan Calmet; i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, juntament amb tècnics responsables de Barris i Civisme; representants de la Federació de veïns i de tretze associacions de veïns de la ciutat, i responsables dels cossos de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

 

En la reunió s’ha tractat sobre la percepció d’inseguretat en algunes zones, fruit sobretot d’episodis d’incivisme i delinqüència en punts concrets de la ciutat. Tot i que des dels cossos de seguretat s’han facilitat dades que no són alarmants i no difereixen de les d’anys anteriors, des de les entitats veïnals es demana un protocol de comunicació més fluid amb Policia Local i actuacions per frenar situacions d’incivisme o delinqüència i fomentar la fomentar la cohesió social, amb la intervenció de Policia Local i de les diferents àrees de l'Ajuntament (urbanisme, serveis socials, etc).

 

En aquest sentit, la Policia Local ha afirmat que farà incidència especial en l’aplicació de l’Ordenança de Civisme de l’Ajuntament. Els regidors també ha manifestat la voluntat de, en el marc del Pla de Civisme, activar la Taula de Civisme, un òrgan que es va definir coincidint amb aquesta ordenança però que no s’ha desplegat. En formaran part, a banda d’entitats veïnals i cossos de seguretat, responsables de diversos departaments de l’Ajuntament (Habitatge, Urbanisme, Medi Ambient, Joventut, Serveis Socials...).   L’objectiu serà contribuir a prevenir i a lluitar contra els casos d’incivisme o d’inseguretat i treballar a favor de la convivència.

Documents relacionats

  • imagen