Infants colombians expliquen la seva realitat en un documental que es podrà veure a l'Auditori de la Plana de l'Om

“Pequeñas voces” és un documental estrenat a Venècia i dirigit per Jairo Eduardo Carrillo que dóna veu a quatre nens i nenes de 8 a 13 anys que van néixer al mig de la violència i el caos de Colòmbia. La filmació, presentada a Manresa pel Consell Municipal de Solidaritat, es podrà veure aquest dimarts a les 7 de la tarda.

imagen

Aquest dimarts, 18 de març, l’Auditori de la Plana de l’Om acull el documental “Pequeñas Voces” presentat pel Consell Municipal de Solidaritat. La filmació, que tindrà lloc a les 7 de la tarda, explica les experiències de quatre infants de 8 a 13 anys, desplaçats a causa de la guerra que es viu a Colòmbia.

“Pequeñas voces” és un documental estrenat a Venècia i dirigit per Jairo Eduardo Carrillo que presenta un format de pel·lícula animada basada en entrevistes i dibuixos d’una generació d’infants desplaçats que van créixer al mig de la violència i el caos del seu país. La filmació es basa en els dibuixos originals i les històries il·lustrades dels quatre protagonistes que expliquen com perceben la realitat, però també, els seus somnis i esperances

Després de la pel·lícula s’obrirà un torn de preguntes i comentaris conduit per Martín Càrdenas, dedicat a la defensa i promoció dels Drets Humans a Colòmbia, amb experiència en resolució pacífica de conflictes en grups juvenils i comunitats amb alt risc d’exclusió social a Bogotà.

Segons dades de la UNICEF hi ha un milió de nens i nenes desplaçats a conseqüència de la guerra que es viu a Colòmbia. El director colombià Jairo Eduardo Carrillo ha volgut presentar aquests fets esfereïdors mitjançant el testimoni dels més menuts, fent que siguin ells mateixos, amb la seves pròpies veus, “pequeñas voces”, i amb els seus dibuixos que expressin les seves terribles experiències.

Així, el documental és una de les pel·lícules colombianes que ha tingut un dels recorreguts més importants dels circuits internacionals i compta amb nombrosos premis en festivals nacionals i internacionals com la Millor Pel·lícula Documental al Festival Internacional de Cine de Cartagena de Índies -FICCI-, Colòmbia, 2011; El Gucci Tribeca Film Fund, Tribeca Film Institute d’Estats Units; el Jan Vrijman Fund, del Festival Internacional de Cine Documental d’Amsterdam; i la Menció d’Honor al XIII Festival de Cine de Drets Humans de Buenos Aires, Argentina, 2011, entre d’altres.

Documents relacionats

  • imagen