L'alcalde de Manresa visita el de Cervera per promoure el Camí Ignasià i presentar-li l'aposta turística de la ciutat

Valentí Junyent ha presentat a Ramon Royes els eixos estatègics del projecte Manresa 2022 i tots dos han explorat possibles vies de col·laboració en l’àmbit turístic.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha visitat avui l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, per presentar-li els eixos estatègics del projecte Manresa 2022 i explorar vies de col·laboració en l’àmbit turístic, especialment en relació al Camí Ignasià, que també passa per la capital de la Segarra.

Valentí Junyent ha arribat a la Paeria de Cervera pels volts de quarts d’una del migdia i allà ha estat rebut per Ramon Royes i per la regidora de Turisme de l’Ajuntament cerverí, Elvira Costa.

Després de visitar el saló de sessions, l’alcalde de Manresa els ha explicat a grans trets el projecte Manresa 2022, que té com a objectiu aprofitar la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa per impulsar una millora de la ciutat i incrementar el seu atractiu turístic.

Igualment, Junyent i Royes han parlat de la possibilitat d’explorar vies de col·laboració en l’àmbit turístic, i molt especialment de la necessitat de treballar plegats per promoure el Camí Ignasià que va de Loiola, al País Vasc, fins a Manresa i que també passa per Cervera, coincidint amb un tram del Camí de Sant Jaume.

Després de la reunió, han fet una visita al Paranimf de la Universitat de Cervera, on destaca el retaule de marbre i alabastre del segle XVIII dedicat a la Immaculada Concepció, obra de l’escultor manresà Jaume Padró; i, posteriorment, al Museu Marc Màrquez.

Al final de la visita els dos alcaldes s’han fotografiat al costat d’un dels senyals que indica el pas del Camí Ignasià per Cervera, que coincideix en alguns trams amb el del Camí de Sant Jaume.

D’aquesta forma, Valentí Junyent segueix la ronda de contactes amb alcaldes del Camí Ignasià, que ja va iniciar en el seu dia amb una visita a Verdú i que va continuar amb una altra visita a Lleida, per estrènyer lligams de cara a la promoció d’aquesta ruta i també per buscar complicitats del territori perquè Manresa pugui esdevenir la capital ignasiana de Catalunya.

Documents relacionats

  • imagen