Un centenar de persones a la lectura del manifest de l'AMI a Manresa el 6D, dia feiner per a l'equip de govern

L'equip de govern de Manresa, format pels grups de CDC i ERC, ha treballat avui, Dia de la Constitució, en tasques habituals a l'Ajuntament. A les 12 del migdia, regidors i regidores han sortit a la plaça Major, on l'alcalde ha llegit el manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb el suport de l'ANC i Òmnium Bages. Un centenar de persones han assistit a l'acte, que ha acabat amb el Cant dels Segadors.

 

imagen

"No ens trobem còmodes commemorant una Constitució Espanyola que havia de garantir els drets elementals de la ciutadania i que ha acabat essent utilitzada per aquells que els volen limitar. Un text constitucional que s’utilitza políticament en contra de Catalunya, una i altra vegada". És una part del manifest 6D "Treballem per Catalunya", consensuat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que ha estat llegit aquest migdia per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a la plaça Major. S'hi han concentrat regidors i regidores de l'equip de govern, juntament amb un centenar de persones, en un acte que ha tingut el suport de l'ANC i Òmnium Bages.

 

Manresa forma part de l'Associació de Municipis per la Independència. En aquest marc, avui s'ha adherit al manifest promogut per l'entitat, que assegura que "la via per a la reforma de la Constitució espanyola és un camí que no porta enlloc i que alguns partits proposen per recentralitzar l’Estat i liquidar l’autogovern. No hi ha, per tant, cap esperança en cap reforma constitucional amb garanties de millora de l’estatus de Catalunya, com a integrant d’un suposat Estat federal. Per tot això, reafirmem que la plena sobirania de Catalunya i la garantia dels drets dels ciutadans i ciutadanes passa únicament per l'obertura d'un procés constituent en el marc de la República Catalana".

 

Aquest és el text complet del manifest

 

Després de l'alcalde ha pres la paraula Josep Emili Puig, en nom de l'ANC, qui ha explicat que es duran a terme actes de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha estat citada a declarar davant del jutge del TSJC, el proper 16 de desembre, per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.


L'acte d'aquest migdia ha finalitzat amb el cant dels Segadors i crits a favor de la independència. 

Documents relacionats

Manifest AMI 6d
  • imagen